skip to Main Content
Kadeti so osvojili naslov državnega prvaka

Torek 28. marec je bil dan zadnje tekme letošnjega državnega prvenstva v kategoriji u-17. Tivoli je gostil ekipo HKMK Bled. Šlo je za zadnjo in odločilno finalno tekmo. V finalni seriji so naši zmaji dobili prvi dve tekmi in ko je že izgledalo, da bo naslov dokaj zanesljivo pripadal Olimpiji, so se Blejčani vrnili in dobili naslednji dve tekmi.

Avtor: Mitja Pipan

Na zadnji finalni tekmi se je torej odločalo o vsem. Vzdušje je bilo odlično, tekmo je spremljalo rekordnih 380 gledalcev in pričakovali smo lahko zanimivo tekmo do konca. In res je bilo tako. Tekma je bila zanimiva, naši pa so bili dovolj zbrani in dovolj močni, da je pokal ostal doma…

Tekma se je pričela izenačno in mirno. Nobena ekipa ni pretirano stavila “vse konje” na napad. Razmerje v strelih je bilo 6:6. Vseeno pa smo videli dva zadetka. Najprej je v 13. minuti Martin Vidmar sprožil strel z modre črte. Morebiti je bila to tudi podaja pred vrata, a kakorkoli že, plošček je neovirano in brez spremembe smeri pristal v mreži. Gostje pa so v 18. minuti izkoristili naš izgubljen plošček na sredini igrišča. Rezultat je bil tako po prvi tretjini poravnan 1:1

V drugo tretjino so naši zadrsali malce bolj odločno. Pobuda je bila na naši strani in videli smo nekaj lepih priložnosti. Tudi strelov je bilo več na naši strani (10:6). To pa se je poznalo tudi na rezultatu. Proti koncu tretjine so naši ponovno zadeli. Tevž Žibert je podal do Iana Petronijevič Lepše, ki je z natančnim strelom z višine kroga za sodniški met zadel za 2:1. To je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

Naši so pobudo prenesli tudi v drugo tretjino, kjer so bili zopet uspešni. V 43. minuti si bili v napadu gostje. Bor Rakun je plošček na poti do naših vrat blokiral. Uspel ga je podati do Bruno Kureta, ki je krenil v samostojni protinapad. Zadrsal je po levi strani in zanesljivo ukanil gostujočega vratarja za 3:1. To je bila za finalno tekmo kar lepo prednost. A tekme še ni bilo konec. Naši so se razumljivo pomaknili malce bolj v obrambo, gostje pa so zbrali moči in so vse svoje sile usmerili v napad. Razmerje v strelih je bilo tako kar 10:4 v korist gostov v zadnji tretjini. Vendar pa so naši kljub vsemu uspešno kontrolirali potek tekme. V 53. minuti so sicer gostje uspeli izkoristiti napako v naši obrambi in so z znižanjem rezultat na 3:2 tekmo naredili še toliko bolj zanimivo. A moči za preobrat gostje vseeno niso zmogli. Naši so vzdržali vse do konca in so se lahko ob pisku sirene zasluženo veselili naslova državnega prvaka.

 

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Pregled celotne ekipe v sezoni 2022/23 si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top