skip to Main Content
Kadeti so novo koledarsko leto pričeli z malce lažjo tekmo v državnem prvenstvu

V novem koledarskem letu se je v soboto 13. januarja nadaljevalo tudi tekmovanje državnega prvenstva kadetov.

Za začetek je naše zmaje doletela malce lažja tekma. Odpravili so se na gostovanje k ekipi iz Celja, ki v letošnji sezoni še ni osvojila nobene točke. Namen ekipe pod vodstvom trenerja Ildarja Rahmatullina je bil tako jasen – osvojiti tri nove točke in se vsaj malce približati vodilnim ekipam, ki so v prejšnjih krogim že kar malce “ušle” našim zmajem.

In cilj so naši igralci na tekmi izpolnili tako kot je treba. Že takoj v 3. minuti so zmaji prišli v vodstvo. Podala sta Aleksej Turšič ter Tay Petronijevič Lepša, zadel pa je Martin Vahen. Tu so se zadetki malce zaustavili, a tik pred koncem tretjino so zmaji zadeli še enkrat. S svojim drugim zadetkom je Martin Vahen ekipo Olimpije povedel v vodstvo z 2:0.

Mreže so nato mirovale kar nekaj časa tudi v drugi tretjini. A v 34. minuti smo videli nov zadetek. Na 3:0 je povišal Anže Žeželj (podala sta Nik Sečen in Tian Hebar). Nato pa sta sledila še dva hitra zadetka (prvega je zadel Gašper Šubic – podala sta Tit Smolnikar in Nik Pratneker Hatič, drugega pa je zadel Jan Petelinkar – zopet je podal Nik Pratneker Hatič). Tekma je bila v tem trenutku več ali manj odločena. S 5:0 se je nato druga tretjina tudi končala.

V zadnji tretjini smo videli še dva nova zadetka igralcev Olimpije. Zopet so najprej mreže kar nekaj časa mirovale, nato pa je v 57. minuti na 6:0 povišal Karlo Marinkovič (podala sta novinec pri zmajih Alex Kepic – Alex dobrodošel pri Olimpiji! ter Lan Matija Jan). Na končnih 7:0 pa je 60. minuti povišal še Anže Žeželj, podal pa je Mark Sever. Zadetek je bil dosežen v zadnji sekundi tekme.

Odigrana je bila še ena tekma. Vodilni KAC je po izvajanju kazenskih strelov s 6:5 premagal drugo uvrščeno ekipo Jesenic. Zmaji imajo sedaj na 4. mestu 10 točk zaostanka za 3. uvrščeno ekipo HKMK Bled ter 6 točk prednosti pred 5. uvrščeno ekipo Slavije. Naslednji nasprotnik naših je ekipa Maribor. Tekma bo v soboto 19. januarja v Tivoliju.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top