skip to Main Content
Kadeti so na koncu vseeno zanesljivo osvojili nove 3 točke

V soboto 7. decembra je bila na sporedu nova tekma naših kadetov. Kadeti v zadnjem času igrajo zelo dobro, tako da smo v današnjem dvoboju pričakovali nove 3 točke. V Tivoli je namreč prispela ekipa Triglav, ki v letošnji sezoni ne igra najbolje.

A vse to je bilo potrebno še pokazati in dokazati na ledu. Naši zmaji pa so tekmo pričeli kar malce rezervirano. In to so gostje znali izkoristiti. Počakali so na svoj trenutek in v 4. minuti so izkoristili svojo priložnost in na presenečenje naših igralcev zadeli za vodstvo 1:0. Zadetek je naše igralce sicer prebudil in pričeli so prevzemati pobudo. V naslednjih minutah je bilo kar nekajkrat vroče pred gostujočimi vrati. A nekaj-minutni pritisk ni obrodil sadov in igra se je počasi pričela umirjati. Bolj podjetni so naši igralci posali šele proti koncu prve tretjine. Pri tem so jim pomagale nekatere izključitve na strani gostov. A zadetka ni bilo in gostje so se kljub premoči zmajev na prvi odmor odpravili z vodstvom 1:0.

Če so naši igralci prvo tretjino pričeli dokaj rezervirano, pa to ne velja za 2. tretjino. V ta del igre so vstopili zelo odločno. Rezultat tega je bila izključitev na strani gostov že v prvi minuti. Naši so med izključitvijo pritisnili na gol. Ko je že kazalo, da tudi tokrat ne bo realizacije, pa je čisto na koncu kazni Nik Sečen podal ploček na modro črto, od koder je proti vratom streljal Luka Čerenjak in izid je bil v 23. minuti izenačen. Igra se je po tem zadetku malce umirila, a vseeno je kmalu sledil nov zadetek. V 26. minuti sta kombinirala Alex Kepic in Jan Lan Matija, v gneči pred nasprotnikovimi vrati, pa je bil po kar nekaj odbitkih najbolj zbran Martin Vahen. Olimpija je v 26. minuti prvič na srečanju prešla v vodstvo in tega vodstva vse do konca tekme ni več izpustila iz rok. V 32.minuti je sledil nov zadetek. Alex Kepic je podal plošček Anžetu Žežlju, ki se je ravno vrnil s klopi za kaznovane. Anže je sam zadrsal proti nasprotnikovimi vrati in zanesljivo zadel za 3:1. Pobuda je bil v tem trenutku popolnoma na strani zmajem in tako je v 37. minuti sledil še četrti zadetek. Podal je Karlo Marinkovič, zadel pa je Gašper Šubic. 4:1 je bil hkrati tudi končni rezultat druge tretjine.

Tudi v zadnjo tretjino so naši igralci vstopili zelo napadalno. Uvodne minute so prinesle kar nekaj priložnosti. A zadetka tokrat ni bilo in igra se je kmalu umirila. Potekala je hitro, brez veliko prekinitev a tudi resnih priložnosti skorajda ni bilo. Zmaji so dobro kontrolirali potek igre. Šele proti koncu tekme so se igralci zopet malce prebudili. Sledilo je nekaj lepih priložnosti, a sreča je bila tokrat bolj na strani gostov. Na naši strani je bil izključen naš igralec, tako da so gostje dobili priložnost za pritisk na naša vrata. To so tudi storili in 28 sekund pred koncem tekme so domači z malce sreče s ploščkom preko našega vratarja dosegli nov zadetek, a to je bil le obliž na poraz gostov. Tekma se je končala z rezultatom 4:2 za Olimpijo.

Sicer je v današnjih preostalih tekmah KAC premagal Zagreb s 5:2, Slavija je premagala Celje z 11:1, Bled pa je bil boljši od Maribora s 7:3. Vsi favoriti so torej dosegli zmage, tako da sprememb na lestvici ni. Zmaji nadaljujejo svoje tekme šele v soboto 21. decembra, ko odpotujejo v Celje.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top