skip to Main Content
Kadeti so na Jesenicah dosegli pomembno zmago

V torek 26.novembra je bila na sporedu nova tekma državnega prvenstva v kategoriji kadetov U-17. Naši zmaji so se odpravili na Jesenice. Jeseničani sodijo v vrh prvenstvene lestvice, Olimpija pa se bori za priključek k vrhu. Pričakovali smo torej težko tekmo, kjer je bila želja po dobrem rezultatu velika.

In na koncu je ta želja tudi prevagala. Začetek tekme sicer ni bil najboljši, saj so prvi povedli domači igralci. V 11. minuti so zadeli za 1:1. A obrat in potek tekme v nadaljevanju se je nato pokazal že v nadaljevanju prve tretjine. Najprej je v 15. minuti po podaji Karlo Marinkoviča in Jan Petelinkarja za izenačenje zadel Jan Lan Matija (to je bil zadetek ob igri z igralcem več). Nato pa je v 18. minuti po podaji Alexa Kepica prvič na tekmi Olimpijo v vodstvo pripeljal Karlo Marinkovič.

In naši igralci nato vodstva vse do konca tekme niso izpustili iz rok. V 2. tretjini je na 3:1 za naše po podaji Karlo Marinkoviča in Jan Lan Matije povišal Jan Petelinkar. V zadnji tretjini so nato domači izid sicer znižali na 3:2, a kmalu za tem so naši zopet vodili za dva zadetka. V 50. minuti je na 4:2 po podaji Taya Petronijevič Lepše zadel Tit Smolnikar. Seveda je sledila razburljiva končnica, a do zares napete končnice niti ni prišlo, saj so naši igralci v 55. minuti zadeli za 5:2 in tekma je bila bržkone odločena (strelec zadnjega zadetka je bil po podaji Karlo Marinkoviča v igri z igralcem več Jan Petelinkar).

Po tekmi je bil zadovoljen tudi trener Ildar Rahmatullin: “Igrali smo zelo dobro. Pokazali smo, da se lahko kosamo z vsemi ekipami. Že prej smo velikokrat igrali dobro, a nam je pri rezultatu kaj zmanjkalo. Tokrat ni bilo tako, čeprav v resnici še nimamo polne ekipe“.

Sicer smo v tem krogu videli dokaj zanimive rezultate. Slavija je s 5:2 premagala Triglav, VSV je s 10:5 premagal Bled (na Bledu je bilo še v začetku zadnje tretjine rezultat izenačen na 5:5), Zagreb je premagal Celje s 6:3, KAC pa je premagal Maribor s 6:4, čeprav na v začetku zadnje tretjine zaostaja za 4:2. Olimpija sicer ostaja na 5. mestu, a zaostanek do vodilnih se je zmanjšal, hkrati pa so si igralci še enkrat pokazali, da lahko enakovredno igrajo z vsemi ekipami v prvenstvu. Počitka pa veliko za naše zmaje ne bo. Že v soboto bo na vrsti nova pomembna in težka tekma. V Tivoli prihaja KAC.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top