skip to Main Content
Kadeti so na gostovanju dosegli pomembno zmago

V torek 29.oktobra so imele selekcije kadetov (u-17) na sporedu nov krog prvenstvenih tekem. Naši zmaji so se odpravili v Beljak.

To gostovanje je prišlo kar v pravem trenutku. Zmaji so se pred tekmo na lestvici nahajali tik ob Avstrijski ekipi. Z zmago bi tako lahko naši igralci na eni strani malce “pobegnili” Beljačanom, na drugi strani pa bi se lahko zopet točkovno približali ekipam na vrhu lestvice.

In res se je tekma izšla tako kot smo si želeli. Zmaji so prvi v vodstvo prišli v 11. minuti. Po podaji Luke Čerenjaka je zadel Gašper Šubic. Vendar to prvo vodstvo ni trajalo dolgo, saj so domači izid izenačili že v 14. minuti. A naši igralci so vseeno poskrbeli, da je bila naša ekipa v prednosti že ob prvem odmoru. V 18. minuti smo izkoristili igro z igralcem več. Kombinirala sta Tay Petronijevič Lepša ter povratnik v ekipi Tian Hebar, zadel pa je Nik Sečen.

V drugem delu tekma prav tako še ni bila odločena. Videli smo en zadetek. V 31. minuti je po podaji Brunota Kureta zadel Tay Petronijevič Lepša. Tekma se je dokončno odločila v zadnjem delu, ko so domačim igralcem pošle moči. V 44. minuti je zadel Bruno Kuret (podaja Jan Petelinkar in Karlo Marinkovič). Le nekaj sekund zatem pa je na 5:1 povišal Jošt Žibert in tekma je bila odločena. Končni rezultat je z novim zadetkom postavil Jošt Žibert (podal je Tay Petronijevič Lepša) v 52. minuti.

Na preostalih tekmah je Maribor z 12:1 premagal Celje, Slavija je bila s 4:1 boljša od Bleda, Jesenice so bile z 10:0 boljše od ekipe Zagreb, KAC pa je s 5:3 premagal Triglav. Igralci Olimpije so se tako malce približali vodilnim ekipam. Pravi test, če v tem trenutku med njih dejansko sodijo pa bo v soboto, ko bo v Tivoliju na sporedu tekma proti vodilni ekipi Slavije.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top