skip to Main Content
Kadeti so kot zadnji izmed mlajših selekcij zaključili s svojimi tekmovanji

V času od 19. do 21. aprila je v Budimpešti potekal turnir Golden Puck za selekcijo U-16. Turnirja se je udeležilo 10 ekip iz Madžarske, Švedske, Belorusije, Slovaške, Nemčije, Avstrije ter Slovenije. Potekal je torej dokaj močan mednarodni turnir, ki je bil hkrati tudi zadnja tekmovalna akcija naših mladih hokejistov v letošnji sezoni.

Naša ekipa se je na pot odpravila v malce mlajši zasedbi. Večina ekip je bila namreč sestavljena iz igralcev letnika 2003, ki pa jih v naših vrstah ni bilo veliko. Posledično je bil turnir za naše fante zelo koristen in dobrodošel.

Tekmovanje je potekalo v dveh skupinah, kjer so ekipe odigrale tekme med seboj (torej 4 tekem znotraj skupine 5 ekip). Zadnji dan pa so bile na sporedu tekme za končno razvrstitev (zmagovalca ekip sta se pomerila v finalu, drugo uvrščena v malem finalu, itd.)

Prvi dan sta naše čakala dva nasprotnika. Prvi nasprotnik je bil hkrati tudi najmočnejši. Švedska ekipa Viggbyholms IK je bila premočna in sledil je poraz s 7:0 (Švedi so na koncu celo osvojili naslov najboljše ekipe na turnirju). Nato pa je sledila Slovaška ekipa Ružinov, kjer pa je bila slika iz prve tekme zrcalna. Naši igralci so tekmo dobili z rezultatom 7:1.

Podoben razplet, s polovičnim uspehom je nato sledil tudi naslednji dan. Najprej je sledil poraz s 3:0 proti Nemški ekipi Young Lions. Nato pa so naši fantje premagali Slovaški ekipi Žilina z 2:1. V tej tekmi so zaostajali z 1:0, a so z odlično zadnjo tretjino izid spreobrnili. S tem se je ekipa Olimpije kot 3. uvrščena v svoji skupini uvrstila na tekmo za skupno 5. mesto. Tam jih je čakala Beloruska ekipa Brest. Tekmo so naši fantje dobili z rezultatom 2:1, s čimer so zasedli končno 5. mesto na turnirju.

 

S turnirjem je bil zadovoljen tudi trener Ildar Rahmatullin: “Turnir je bil zelo dober. Vse ekipe so bile zelo dobre, zaradi česar se je izplačalo sodelovati. Naša ekipa je bila na turnirju med mlajšimi, a so igralci vseeno pokazali dobre in borbene igre. Videli smo, kje smo v primerjavi z določenimi tujimi ekipami in vse skupaj lahko izkoristimo kot dobro pripravo na naslednjo sezono.

 

Nekaj fotografij s potovanja in turnirja si lahko ogledate na tej povezavi.

Več tekmovalnih podrobnosti o dogajanju na turnirju si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top