skip to Main Content
Kadeti so drugi del rednega dela prvenstva odprli z zmago na Jesenicah

V sredo 28. decembra se je pričel druge del rednega dela letošnjega u-17 prvenstva. Naši so odpotovali na Jesenice.

V drugem delu se med seboj srečujejo zgolj ekipe z vrha lestvice, tako da je že sama po sebi vsaka tekma lahko izenačena in težka. Posebej pa vemo, da so zanimive tekma na Jesenicah. In točno takšna je bila tudi ta tekma….

Naši fantje so dobro vstopili v tekmo. Pobuda je bila na naši strani. A prvi zadetek je vseeno pripadal domačim. V 3. minuti so naši v prodoru v srednji tretjini izgubili plošček. To so domači izkoristili in v hitrem protinapadu dosegli vodilni zadetek. Takoj zatem je sledila malce nenavadna situacija. Za našimi vrati sta se dvema igralcema medsebojno zataknili čeladi. Igralca sta potrebovala nekaj sekund, da sta se “osvobodila” en drugega, sodnik pa je to videl kot prekršek in naši so morali odigrati z igralcem manj celotnih 5 minut. Pri tem so skorajda zdržali nalet domačih, a tik pred iztekom kazni so domači vseeno zadeli in njihovo vodstvo je bilo povišano na 2:0. Dvojno vodstvo domačih je naš nalet umiril. A naši so se do konca tretjine uspeli pobrati. Zopet so prevzeli pobudo in tik pred koncem je Ian Petronijevič Lepša dosegel še zadetek za znižanje rezultata na 2:1.

V drugi tretjini je bila igra izenačena. Naši so imeli svoje priložnosti, a zopet so prvi zadeli domači. V 32. minuti so bili domači vztrajni v naši obrambni tretjini. Niso dopustili, da plošček zapusti tretjino vse dokler se njihov napadalec ni znašel sam pred našimi vrati in izid je bil povišan na 3:1. A naših ponovno vodstvo domačih za 2 zadetka ni zmedel. Že v naslednji minuti je z natančnim strelom izid znižal Matija Žulič Čehovin, čisto na koncu pa je ponovno zadel še Ian Petronijevič Lepša in izid je bil po dveh tretjinah izenačen na 3:3.

Sledila je zadnja tretjina, ker pa sta se obe ekipi odločili za dokaj previdno igro. Nihče ni hotel nasprotniku prepustiti pobudo. Tako smo videli v celotni tretjini le 12 strelov na nasprotnikova vrata (vsaka ekipa jih je sprožila 6). Nekaj več pobude so sicer naši imeli proti koncu tretjine, a mreže so ostale nedotaknjene in sledil je podaljšek.

V podaljšku so domači dobro nadzorovali plošček. Pretiranih priložnosti si niso ustvarili, so pa zadrževali plošček, da nasi niso uspeli prevzeti prave pobude. Vseeno so tudi naši uspeli priti do svojih priložnostih. Ian Petronijevič Lepša je tako zadel tudi okvir vrat, a tudi v podaljšku zadetkov ni bilo in sledilo je izvajanje kazenskih strelov.

V prvi seriji zadetkov ni bilo. V drugi seriji je zadel Ian Petronijevič Lepša, a so domači v tretji seriji izid izenačili. Nato so naši z zadetkom Bruno Kureta ponovno prevzeli vodstvo v 4. seriji. Sledila je 5. serija. Najprej so izvajali domači. Dosegli so zadetek in izenačili izid, a kot zadnji strelec je bil na vrsti Gaber Belec Poženel, ki je ostal zbran in zadel za končno zmago naših po kazenskih strelih.

Naslednja tekma čaka naše v soboto 7. januarja, ko v Tivoli prihaja Triglav.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko lestvico v kategoriji u-19 spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top