skip to Main Content
Kadeti so doma zabeležili novo zanesljivo zmago

V soboto 9.oktobra je bil na sporedu nov krog v tekmovanju IHL-17.

Naši kadeti so doma gostili ekipo HKMK Bled. Naši zmaji so v prejšnjem krogu na gostovanju na Jesenicah doživeli poraz in glede na to, da je, vsaj na začetku sezone, zgornji del lestvice zelo izenačen, smo lahko pričakovali težko in izenačeno tekmo.

A tekma se je na koncu vseeno dokaj mirno odvila v našo korist…

Za naše je bil posebej uspešen začetek. Že v 3. minuti je najmlajši napad ukradel plošček gostom. Svit Ravnik je podal, Oskar Rogl pa zadel za hitro vodstvo naših. Že v naslednji minuti je Luka Banek podal do Jana Petelinkarja za 2:0. V 9. minuti pa sta se, v igri z igralcem več na ledu, ta dva igralca še zamenjala v vlogi strelca ter podajalca in naši so vodili že s 3:0. Vse je kazalo, da bodo naši to tekmo zanesljivo dobili. A tekma se je tu malce umirila in novih dogodkov v prvi tretjini ni bilo več.

V drugi tretjini je bil začetek podoben kot v prvi. Zopet je “udarila” naveza Luka Banek in Jan Petelinkar in vodstvo naših je bilo v 24. minuti povišano na 4:0. Gostje so nato izid znižali, a do konca tretjine je še enkrat zadel Jan Petelinkar (podaja Lev Lesar) ter Gaber Belec Poženel (podajalca Luka Banek in Jan Petelinkar) in naši so imeli ponovno visoko vodstvo 6:1.

V zadnji tretjini pa so naši uvodoma malce zaspali in gostje so to dobro izkoristili. Z dvema hitrima zadetkoma so izid znižali na 6:3 in tekma je kar naenkrat postala malce bolj zanimiva. Sledilo je nekaj minut, kjer so pobudo imeli gostje. Ti so na primer v sredini zadnje tretjine nato zadeli še okvir vrat, a do preobrata vseeno ni prišlo. V 54. minuti je Tevž Žibert povišal na 7:3. Gostje so sicer nato še znižali na 7:4, a je kmalu zatem Tevž zadel še enkrat (podajalca tokrat Joc Bukovec in Ian Petronijevič Lepša) in izid je bil 8:4. Za konec pa je sledil še en zadetek v kombinaciji Jan Petelinkar in Luka Banek. Tekma se je tako končala z rezultatom 9:4.

Naši mladi zmaji tekmovanje nadaljujejo naslednjo soboto, ko v Tivoli prihaja ekipa iz Zagreba. Zagrebčani so v letošnji sezoni še brez točk.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top