skip to Main Content
Kadeti so doma osvojili vse 3 točke

V soboto 20. novembra je bila na sporedu nova tekma naše selekcije u-17.

Tokrat je v Tivoli pripotovala ekipa iz Maribora. Na prvenstveni lestvici se naši sicer nahajajo pred ekipo Maribora, hkrati pa so naši zmaji čisto na začetku sezone današnje goste že premagali. V Mariboru je bil izid 6:2 za naše. A v zadnjih krogih so naši doživeli nekaj porazov in danes je bila tekma toliko bolj pomembna. Zato so naši nastopili v bistveno bolj polni postavi, kot je bilo to na prejšnjih tekmah.

Gostje so se pokazali kot trden tekmec. Našim igra na začetku ni povsem stekla in gostje so celo prvi povedli. V 4. minuti so gostje krenili v hitri protinapad. Plošek je bil podan v sredino, kjer se je malce nesrečno odbil od drsalke našega branilca in gostje so povedli z 1:0.

A naši so se zbrali in dokaj hitro tudi izenačili. Že v 6. minuti je v napadu Ian Petronijevič Lepša ukradel plošček gostujočim branilcem. Plošček je podal v sredino do Filipa Rogača, ki je zanesljivo zadel za 1:1. A tu se igra še ni prevesila v našo korist. Res da so bili naši na trenutke vidno boljši nasprotnik (tudi razmerje v strelih je bilo v prvi tretjini v našo korist 12:7), a gostje so uspešno “razbijali” našo igro. Razen nekaj manjših priložnosti, posebnih zanimivosti v prvem delu tako ni bilo in ekipi sta se odpravili na prvi odmor z izenačenim rezultatom 1:1.

V drugo tretjino so naši krenili bolje. Temu je pripomogla tudi izključitev na koncu prve tretjine. Že takoj v 21. minuto so izkoristili igro z igralcem več in Gaber Jovanovič Šorn je Olimpijo povedel v vodstvo z 2:1. Igra pa je kljub našemu zadetku ostala relativno izenačena. Obe ekipi sta občasno prihajali do svojih priložnosti. Gosti so eno izmed njih izkoristili in v 32. minuti je bil izid ponovno izenačen.

Rezultat pa ni dolgo ostal izenačen. Najprej je v 35. minuti igro z igralcem več izkoristil Luka Banek in s samostojnim strelom povedel Olimpijo v novo vodstvo. Nato pa so naši zadeli še z igralcem manj. V 38. minuti je v protinapad zdrsal Tevž Žibert. Njemu je gostujoči vratar strel ubranil, a za njim je pridrsal Ian Petronijevič Lepša, ki je plošček neubranljivo potisnil v mrežo in naši so prvič na tekmi povedli z dvema zadetkoma prednosti. Izid 4:2 je bil tudi končni izid drugega dela igre.

Vendar tekma tu še ni bila odločena. V zadnji tretjini se je nadaljevala izenačena igra. In v takšni igri so bili zopet uspešnejši gostje. V 52. minuti so izkoristili igro z igralcem več in zadeli za 4:3. Na vrsti je bila zanimiva končnica. A v tej končnici preobrata ni bilo. Naši zmaji so imeli kontrolo nad tekmo. V končnici so bili boljši nasprotnik z več priložnostmi. Proti koncu so naši celo zadeli, a je sodnik naš zadetek upravičeno razveljavil. V zadnji minuti so gostje poizkušali še v igri vrez vratarja, a izid je ostal nespremenjen 4:3.

Tudi naslednje tekma naše kadete čaka v Tivoliju. V Tivoli prihaja ekipa iz Celja.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top