skip to Main Content
Kadeti so doma izgubili že praktično dobljeno srečanje

Sobota 12. septembra je v Tivoli po dolgem času prinesla nov tekmovalni dan. V Tivoli je prispela ekipa iz Celovca. Tekmovalo se je v kategoriji U-17.

Začetek sezone je vedno nepredvidljiv in zmajem je žreb v uvodu namenil dokaj neugodnega nasprotnika. A v letošnji sezoni zmaji ciljajo na najvišja mesta, tako da je bil cilj vsekakor osvojiti prvo zmago in poskrbeti, da bodo vse točke ostale doma. Kar nekaj časa je kazalo, da bo temu res tako, a na koncu se je obrnilo drugače….

V prvi tretjini smo spremljali zelo dober hokej. Hiter in z veliko podajami. Naši igralci so bili pri tem bistveno bolj podjetni. V 11. minuti se je to pokazalo tudi na rezultatu. Po podaji Nika Sečena in Tevža Žiberta je Jan Petelinkar dosegel prvi zadetek v sezoni in Olimpijo popeljal do vodstva 1:0. To pa še ni bilo vse. V 14. minuti je z razdalje zadel Luka Čerenjak (Martin Črepinšek je prispeval podajo). Med obema zadetkoma pa so naši igralce zadeli še okvir vrat. Pobuda naših je bil v prvi tretjini očitna. Na koncu tretjine so sicer morali naši igralci “oddelati” še nekaj minut kazni, a prave nevarnosti za naša vrata ni bilo in na prvi odmor sta ekipi odšli z zasluženim vodstvom Olimpije.

Druga tretjina se je pričela z malce bolj raztrgano igro. A pobuda je ostala na naši strani in v 24. minuti je svoj drugi zadetek iz razdalje dosegel Luka Čerenjak (tokrat sta podala Maks Kramar in Aleksej Turšič). Vendar je morebiti to visoko vodstvo prišlo malce prehitro in naši igralci niso uspeli obdržati ritma na tako visoki ravni. Na naši strani so se kmalu pričele dogajati napake. Najprej so gostje prišli do izjemne priložnosti, a je samostojen prodor gostov zaustavil naš vratar Lan Kavčič. Nato smo si malce po nepotrebnem prislužili še nekaj kazni. Ko smo te kazni že zdržali, pa je prišla na vrsto še kazen moštvu zaradi napačne menjave. Gostje so pritisnili in kmalu je prišel tudi prvi njihov zadetek. Morebiti je bil ta dosežen z visoko palico, a je bil glede na potek dogodkov v zadnjih minutah nekako zaslužen.

A kmalu je kazalo, da to ni zadetek za vrnitev gostov v igro, ampak zadetek, ki je zgolj naše igralce ponovno nekako zbudil in zbistril. Ponovno se je pobuda prenesla na našo stran. Tako smo kmalu videli dva nova zadetka zmajev. Prvega je dosegel Bruno Kuret (podajalca sta bila Jan Petelinkar in Tevž Žibert), drugega pa je zadel Aleksej Turšič (podajalca sta bila Jošt Žibert in Tay Petronijevič Lepša). Ponovno so naši zastresli še okvir vrat in vse je kazalo, da je tekma počasi odločena. Z visoko prednostjo 5:1 se je nato začela še zadnja tretjina.

V zadnji tretjini so najprej malce bolj pritisnili gostje. To je bilo razumljivo, a naši so igro kmalu umirili. A vseeno naši igralci niso več prihajali do svojih priložnosti in pobuda ni bila več na naši strani. V takšni mirni igri so gostje v 49. minuti izkoristili nekaj nezbranosti v naši obrambi in iz dokaj nenavarne situacije so dosegli nov zadetek. Vodstvo Olimpije je bilo še vedno visoko 5:2. A nekaj minut kasneje je sledil nov napad gostov, ki so ga naši branilci morali zaustaviti s prekrškom. Sodnik je dosodil kazenski strel, ki so ga gostje izkoristili in rezultat je bil že 5:3.

Gostje so začutili svojo priložnost, a naši igralci so se zbrali in niso dopustili, da bi igra “pobegnila”. Tako se je bližal konec tekme, Nato pa je 3 minute pred koncem prišlo do izključtve na naši strani. Gostje so se odločili, da iz vrat potegnejo vratarja in zadrsali so v napad s 6 igralci. Nekaj časa so se naši branili, nato pa je sledil strel od daleč in 2 minuti ter pol pred koncem tekme je sledil zadetek za 5:4. Tu pa so se seveda našim igralcem malce zatresle palice. Gostje so izkoristili svoj nalet in minuto kasneje dosegli še en zadetek za popoln preobrat. Rezultat je bil 5:5.

Sledil je podaljšek. Naši igralci so se malce zbrali in v podaljšku so bili naši zmaji več pri ploščku. A zadetka ni bilo. Sledilo je izvajanje kazenskih strelov. Tu pa so naši igralci ponovno dožilveli zgodbo z rednega dela tekme. V prvih dveh serijah sta naša dva igralca zadela (Jan Petelinkar in Tian Hebar), Lan Kavčič pa je ubranil oba strela gostov. Gostje tudi v tretje niso bili natančni in vse je že kazalo, da bo zmaga vseeno ostala doma, a tudi tokrat sreča ni bila na naši strani. Naši napadalci niso več zadeli, gostje pa so zadeli v zadnjih dveh poizkusih in sledile so posamične serije. V 6. in 7. seriji še ni bilo zadetka. V 8. seriji pa je najprej zgrešil naš napadalec, nato pa je gostujoči igralec zadel in tekme je bilo konec. Zmaga (po izvajanju kazenskih strelov je odšla v Celovec).

Na preostalih tekmah smo videli podobne zanimive rezultate. Tudi Bled je v kazenskih strelih ugnal VSV. Enako se je zgodilo na tekmi v Mariboru, kjer je bil Maribor za odtenek boljši od Jesenic. Edino srečanje, kjer prave izenačenosti ni bilo, smo videli v Celju, kjer je Triglav s 6:0 premagal domačo ekipo.

Naši igralci prvenstvo nadaljujejo v soboto, ko odpotujejo v Zalog.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov v letošnji sezoni spremljate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top