skip to Main Content
Kadeti so doma dosegli pomembno zmago proti ekipi KAC

V soboto so svoje tekme v letošnjem koledarskem letu nadaljevali igralci selekcij kadetov (u-17). V Tivoli je prispela ekipa KAC. Ekipa KAC se na prvenstveni lestvici nahaja na 2. mestu, 5 točke pred našimi zmaji. Naše igralce je tako čakala težka in pomembna tekma.

Tekmo so bolje odprli naši igralci. Že takoj so pritisnili na sprotnikova vrata. V uvodnih minutah so imeli naši igralci celo igralca več na ledu. A nič od tega zadetka ni prineslo in igra se je nato malce umirila. Malce več živahnosti smo nato ponovno videli v drugi polovici prve tretjine. A zadetkov ni bilo. Gledali smo izenačeno in zanimivo tekmo. Vsaka ekipa je imela svoje priložnosti. Na koncu tretjine so imeli gostje celo nekaj več od igre, a kljub vsem poizkusom se je tretjina končala z 0:0.

Tempo naših je v začetku druge tretjine malce padel. Bolj so pritisnili gostje, ki so postajali vedno bolj nevarni. Sledilo je kar nekaj priložnosti. Lan Kavčič je moral nekajkrat zares lepo posredovati, da je ohranil mrežo nedotaknjeno. Pritisk je trajal do 27. minute, ko so plošček v napadalni tretjini ukradli naši igralci. Lan Matija Jan je vzel plošček in zadrsal proti vratom. Z natančnim strelom z desne strani je premagal gostujočega vratarja in načel njihovo mrežo za vodstvo domačih z 1:0.

Zadetek je tekmo poživil in spreobrnil. Pobudo so prevzeli naši igralci. In pritisk naših se je obrestoval. V 33. minuti je sledil nov zadetek. Podal je Gašper Šubic, za 2:0 pa je zadel Karlo Marinkovič. A tekma v tej točki še ni bila odločena. Nekaj minut kasneje je sledila izključitev na naši strani, kar so gostje s pridom izkoristili. Za svoj zadetek so potrebovali le nekaj sekund. Po dobljenem sodniškem metu je sledil strel z modre črte. Na poti proti vratom je nekdo preusmeril plošček in ta je končal v naši mreži. Pisala se je 37. minuta. Zadetek je v naše vrste vnesel kar nekaj nervoze in gostje so pritisnili. Videli smo nekaj nevarnih situacij, a na srečo do spremembe rezultata ni prišlo in ekipi sta lahko odšli na zadnji odmor.

Nalet gostov se na srečo ni prenesel v začetek zadnje tretjine. Naši igralci so uspeli vzpostaviti ravnotežje in v prvih minutah smo gledali zanimivo in izenačeno tekmo. V 48. minuti je sledila naša izključitev in gostje so zopet zapretili. A pritisk je bil na srečo kratkotrajen. Kmalu zatem, ko sta ekipi zadrsali v polni postavi smo videli nov zadetek zmajev. V resnici je že v igri z igralcem manj kazalo na to, da bodo naši dosegli nov zadetek, a tega ni bilo. Ob napadu z igralcem manj je izgledalo kot da je plošček že končal v mreži, a sodniki tega niso dosodili. Kakorkoli že, pa je plošček pristal v mreži minuto kasneje v 50. minuti. Podala sta Bruno Kuren in Tay Petronijevič Lepša, zadel pa je Jan Petelinkar. Kmalu zatem je sledila nova izključitev na naši strani, a ti dve minuti so naši preživeli brez pretiranih pretresov. Igra se je umirila in gostje so se pripravili na zadnji napad šele v zadnjih minutah tekme. A takrat so naredili malce nepotreben prekršek v napadu , tako da so v zadnjih minutah naši igralci uspešno z igralcem več na ledu v naprej zadušili kakršenkoli poizkus za preobrat v zadnjih minutah. Tekma se je tako dokaj mirno končala z zmago zmajev s 3:1.

Na preostalih tekmah so Jeseničani z 2:0 premagali Triglav, Maribor je bil z 10:1 boljši od Celja, VSV pa je z 9:8 premagal HKMK Bled, ko je Bled že vodil z 8:4, Slavija pa je z 8:2 premagala Zagreb. Olimpija po današnji zmagi sicer ostaja na 3. mestu, a vodstvo KAC-a na 2. mestu je znižano na 2 točki, s tem da imajo naši odigrano temo manj. Nova zanimiva, težka in pomembna tekma čaka naše fante že v torek 7. januarja. V Tivoli prihaja ekipa Jesenic.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top