skip to Main Content
Kadeti so bili v dvojnem programu polovično uspešni

Drugi del rednega dela prvenstva gre počasi h koncu in ekipam se kar malce mudi odigrati zamujene tekme. Naše kadete je tako ta teden čakal kar dvojni program.

Obe tekmi sta bili odigrani v Tivoliju. Najprej je bilo na vrsti gostovanje Maribora. Na lestvici so določene ekipe malce višje, določene druge malce nižje. A ne pozabimo, da se v tem drugem delu srečujejo zgolj najboljše 4 ekipe, tako da lahkih tekem praktično ni. Še posebej, ker vzporedno potekajo tudi tekme selekcij u-19 ter tekme v IHL tekmovanju, tako da ekipa u-17 praviloma ne igra v popolni postavi.

Kakorkoli že, našo zmaji so bili odločeni, da ta teden zabeležijo pozitivne rezultate. Tekma proti Mariboru se je pričela tako kot smo si želeli. Gostje so v prvem delu igre uspeli proti našim vratom sprožiti zgolj dva strela (naši pa so jih 13). To se je poznalo tudi na rezultatu. Vodstvo je bilo sicer minimalno, a vodstvo je vseeno bilo. V 7.minuti je po podaji Marka Škofica zadel Val Enej Jenko. Dobro igro so naši prenesli tudi v drugo tretjino. Že v 23. minuti je Lovro Pipan sprožil strel z modre črte, pred vrati pa je plošček preusmeril Tevž Žibert in vodstvo naših je znašalo že 2:0. Tu pa so se naši počasi ustavili. Gostje so v 2. tretjini izničlili našo pobudo in naredili igro bolj enakovredno. Naši igralci so postopoma pričeli igrati vse bolj obrambno in v zadnji tretjini so bili celo gostje tisti, ki so občasno imeli pobudo. Razmerje v strelih v zadnji tretjini je bilo na primer 9:6 v korist gostov. Gosti so nato v 55. minuti celo zadeli in končnica tekme je postala zanimiva. A naša obramba je vzdržala napade in zmaga je vseeno ostala doma.

V soboto je nato sledila nova zanimiva tekma. V Tivoli so prišli igralci iz Jesenic. Jeseničani so vodilni s prvenstvene lestvice. Naši so se sicer vodilni ekipi dobro zoperstavili. V prvi tretjini so bili naši celo malce boljši nasprotnik. V začetku 9. minuti je Gaber Belec Poženel lepo podal pred vrata in Tevž Žibert je naše popeljal v vodstvo z 1:0. Žal pa se je pobuda v nadaljevanju obrnila. Gostje so najprej sredi drugi tretjine izenačili, nato pa so izkoristili še našo izključitev in v igri z igralcem več prešli v vodstvo. 2:1 je bil tudi končni rezultat druge tretjine. Pred zadnjo tretjino je bilo še vse odprto, a na žalost so v tej zadnji tretjini bolj prevladovali gostje. Izključitev na naši strani je bilo preveč. Že v začetku tretjine so gostje eno takšnih izkoristili in povedli s 3:1. Preostale izključitve zadetka gostom niso prinesle, so pa enostavno onemogočile našim, da bi izvedli preobrat in zmaga je odšla na Jesenice.

S polovičnim izkupičkom naših so tako gostje z Jesenic na prvenstveni lestvici pobegnili in verjetno jim že lahko pripišemo vodilno mesto na vstopu v končnico. Preostala 3 mesta pa so še popolnoma odprta. Naši se bodo do konca še 2x pomerili s Triglavom in 1x z ekipo Maribora. Če se slučajno vse tekme pravočasno ne bodo mogle odigrati, pa bo za vrstni red obveljal koeficient pridobljenih točk glede na število odigranih tekem. Naši v teh zadnjih tekmah rednega dela tako ciljajo na osvojitev drugega mesta iz katerega bi nato v končnici napadli s popolno ekipo.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek tekme z Mariborom si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek tekme z Jesenicami si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko tekme z Mariborom si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko tekme z Jesenicami si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme z Jesenicami si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top