skip to Main Content
Kadeti so bili v Celovcu sicer dokaj enakovredni, a je zmaga ostala doma

Sobota 17. novembra je prinesla nov krog v tekmovanju državnega prvenstva za selekcije kadetov (U-16).

Zmaji so se odpravili v Celovec. Čakala jih je težka tekma. Ekipa KAC-a se namreč nahaja na vrhu prvenstvene lestvice, v dosedanjih 10 tekmah so izgubili le eno tekmo, hkrati pa sta se ekipi na začetku sezone že srečali v Ljubljani in takrat so bili prepričljivo s 6:0 boljši igralci iz Avstrije.

Res pa je, da so Celovčani svoj edin poraz doživeli na zadnji tekmi (7:3 proti Jesenicam), kar je nakazovalo, da je ekipa vseeno premagljiva.

Žal pa se je ekipa pod vodstvom trenerja Ildarja Rahmatullina v tekmo podala s prevelikim spoštovanjem do nasprotne ekipe. Domačim igralcem so dovolili, da hitro prevzamejo pobudo. Igra sicer ni bila zgolj enostranska in svoje priložnosti so imeli tudi Ljubljančani, a vseeno so bili domači tisti, ki so zadevali. Njihova prednost je po prvi tretjini znašala 2:0, na koncu druge tretjine pa že kar 6:0.

Šele v zadnji tretjini so Zmaji pokazali bolj pravo igro. Tokrat so bili oni tisti, ki so zadevali. Najprej je že po minuti igre v zadnjem delu zadel Gašper Šubic (podaja Karlo Marinkovič) in s tem nekako odprl pot bolj hrabri igri. Sledila je sicer izključitev igralca Olimpije, a ista dvojica je v igri z igralcem manj na ledu udarila še enkrat in v 43. minuti je bil rezultat znižan na 6:2.  Napadi so se nadaljevali in v 54. minuti so bili Zmaji ponovno uspešni. Tokrat je bil strelec Karlo Marinkovič (podal je Tian Hebar). Vodstvo domačih je bilo s 6:3 še vedno dokaj zanesljivo, a igra je bila na strani Olimpije.

Če bi obveljal zadetek, ki so ga Zmaji dosegli proti koncu tekme in bi se v končnici tekme ekipi spopadali pri rezultatu 6:4 bi eventuelno končnica lahko bila še zanimiva. Tako pa sodniki tega zadetka niso priznali in serija zadetkov Zmajev se je zaustavila. Igralci Olimpije so bili v zadnji tretjini vsekakor boljši tekmec, a skupno je zmaga ostala doma. 6:3 je bil tudi končen rezultat tekme.

Po tekmi je bil trener Ildar Rahmatullin delno zadovoljen: “Na začetku smo se preveč ustrašili nasprotnika in razlika je bila nato prevelika, da bi jo ujeli. So pa fantje pokazali, da znajo igrati in da lahko v nadaljevanju prvenstva dosegamo dobre rezultate.“.

Na preostalih dveh tekmah so Jeseničani premagali Bled s 3:2, Slavija pa je bila boljša od Celja s 6:0.

Ljubljančani ostajajo na 4. mestu prvenstvene lestvice. Priložnost, da se ponovno malce približajo vodilnim bo na vrsti v torek 27. novembra, ko v Tivoli prihaja trenutno 5. uvrščena ekipa Slavija.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko dogajanje v selekciji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top