skip to Main Content
Kadeti so bili tokrat bistveno bolj blizu uspeha, a še vedno predaleč

V torek 29. januarja je bila na vrsti zaostala tekma v državnem prvenstvu kadetov. V Tivoli je prispela ekipa HD Hidria Jesenice. Jeseničani se nahajajo pri vrhu prvenstvene lestvice, našim kadetom pa zadnje čase ne gre nujno najbolje. Sicer sta ti dve ekipi letos že odigrali eno zelo zanimivo srečanje. Čisto na začetku sezone so tekmo na Jesenicah odločili šele kazenski streli (zmagala je Olimpija). Res pa je, da sta se ekipi nato srečali še enkrat in v Tivoliju so Jeseniča takrat dokaj preprečljivo slavili z 9:4.

Kakorkoli obračamo, smo lahko za naše zmaje pričakovali težko tekmo. A predaje seveda ni bilo. Ekipa pod vodstvom trenerja Ildarja Rahmatullina je želela z dobro igro in z dobrim rezultatom prebroditi trenutno krizo, hkrati pa pokazati, da trenutno vodilne ekipe vseeno niso nepremagljive. To ji je na žalost le delno uspelo.

V tekmo sta obe ekipi vstopili previdno. V uvodnih minutah pravih nevarnosti za zadetek še nismo videli. A ne glede na to, da pravih priložnosti ni bilo, smo dokaj hitro videli že prvi zadetek. Uspešni so bili gostje. V 4. minuti so zadrsali v napad. Sledilo je nekaj manj nevarnih strelov, nato pa je plošček prišel do gostujočega napadalca v višino modre črte. Ta je plošček poslal proti vratom našega vratarja, ki pa ploščka ni mogel dobro videti in ta je končal v mreži.

Zadetek v načinu igre bistenih sprememb ni prinesel in tekma se je v več ali manj nespremenjenem ritmu nadaljevala naprej. V 8. minuti se je tekma, vsaj kar se tiče naših poizkusov malce poživila. Zmaji so namreč zadrsali v igri 5-na-4. V igri zi gralcem več so si naši ustvarili prvo lepo priložnost na tekmi. V napadu je plošček prišel na levo stran proti Marku Severju, ki je lahko neovirano streljal, a je bil gostujoči vratar na mestu. Še lepša priložnost pa je za naše sledila takoj za tem, ko sta bili ekipi zopet v polnih postavah. Naši igralci gostom niso dovolili izstopa iz obrambne tretjine. Priborili so si plošček in ta je prišel do Lan Matije Jana. Lanov strel je zaustavila vratnica in igra se je nadaljevala brez spremembe rezultata.

V 13. minuti so nato gostje prišli do igre z igralcem več na ledu. V takšni igri so seveda gostje malce pritisnili na naša vrata, a pravih priložnosti ni bilo. Že je kazalo, da bomo kazen ubranili, nato pa je tik ob izteku kazni plošček prišel do gostujočega napadalca na modri črti. Ta je sprožil podoben strel, ko je bil ob prvem današnjem zadetku in na podoben način je tudi ta strel končal v ljubljanski mreži. Gostje so povedli z 2:0.

Ta zadetek pa je gostom dal krila in v nadaljevanju prve tretjine so ti prevzeli pobudo. Nanizali so nekaj lepih priložnosti. Med drugim so 2 minuti in pol pred koncem tudi oni zadeli vratnico. A vse te priložnosti novih zadetkov niso prinesle in prva tretjina se je končala z vodstvom gostov 2:0.

V drugo tretjino so zmaji krenili bistveno bolj odločno kot v prvo. Že takoj v prvem napadu so prisilili gostujoče igralce, da so storili prekršek za izključitev. Igro v power-playu pa so nato lepo izkoristili. V napadalno tretjino je prodrl Nik Pratneker Hatič. Njegov strel je gostujoči vratar še ubranil. A odbitek je prišel do Marka Severja, katerega strel pa ni bil več ubranljiv in Olimpija je v 22. minuti znižala vodstvo gostov na 2:1.

Tekma se je po tem zadetku popolnoma razživela in za razliko od prve tretjine smo gledali živahno tekmo z veliko streli in priložnostmi. Nekaj več so jih imeli gostje. Najlepši priložnosti v tem delu igre sta bili, ko je gostujoči napadalec v protinapadu prišel sam pred našega vratarja, a je Lan Kavčič prodor lepo zaustavil. Na nasprotni strani pa je do strela z bližine prišel Aleksej Turšič, a je bil tudi gostujoči vratar na mestu.

V 29. minuti so do nove priložnost v igri z igralcem več pridejo gostje. V tem delu igre so seveda pritisnili na naša vrata, a pravo priložnost za nov zadetek so si priigrali naši igralci. V protinapad sta krenila Tay Petronijevič Lepša in Nik Pratneker Hatič. Prvi je podal drugemu, strel Nika pa je ponovno zadel le okvir vrat.

Zadetkov ni bilo in ekipi sta zadrsali v polnih postavah. Nato pa se je v 35. minuti odprla priložnost za naše igralce v igri 5-na-4. Pri tem pa so bili učinkovitejši od gostov. Naši igralci so nekaj časa kombinirali. Nato pa sta Alex Kepic in Tit Smolnikar plošček posredovala do Marka Severja na desno stran. Ta je sprožil natančen strel in zmaji so se lahko veselili izenačujočega zadetka.

Zadetek je seveda našim igralcem dal krila in ti so z napadi na gostujoča vrata nadaljevali. V 38. minuti so krenili v protinapad po levi streni. Gostje so protinapad sicer zaustavili, a plošček je ostal v napadalni tretjini. Nekaj časa so se igralci borili za plošček, dokler se ni v gneči pred vrati najbolj znašel Mark Sever, ki je spretno ukanil gostujočega vratarja in tako dosegel že svoj tretji današnji gol. V zadnjih minutah druge tretjine so se nato prebudili še gostje. A prave nevarnosti za naša vrata ni bilo in tretjine se je končala z vodstvom zmajev 3:2.

Gostje so pobudo s konca druge tretjne prenesli tudi v tretjo tretjino, naši igralci pa so se v uvodu zadnjega dela igre malce potegnili nazaj v obrambo. Uvodne minute zadnje tretjine so tako minile v premoči gostov, a tu zadetka še ni bilo. Nato pa je prišla 47. minuta. Gostje so bili v napadu, plošček pa se je nahajal čisto na desni strani ob ogradi. Sledila je močna podaja v sredino, kljer pa se je plošček nerodno odbil in z nekaj sreče so gostje izenačili na 3:3.

Po izenačujočem zadetku so gostje nadaljevali z rahlo pobudo, a pri tem so si lepo priložnost ob koncu 49. minute pridrsali zmaji. V protinapad sta krenila Nik Pratneker Hatič in Mark Sever. Prvi je podal drugemu, a je bil gostujoči vratar na mestu. V 53. minuti so nato naši igralci dobili novo priložnost. Izključen je bil gostujoči igralec. A igra 5-na-4 ni trajala dolgo. Po minuti igre je bil izključen še naš igralec. Igra 4-na-4 se je tako hitro spremenila v igro 5-na-4 v korist gostov. Naši igralci so nekaj časa uspešno zaustavljali gostujoče igralce, nato pa so ti le prišli do neoviranega strela z desne strani in v 57. minuti so gostje ponovno povedli s 4:3

Do konca tekme je bilo sicer še nekaj manj kot 4 minute, a še preden so se naši igralci zbrali za zaključni finiš, je prišlo do nove izključitve na naši strani. S tem je bila tekma več ali manj odločena. V igri z igralcem manj so naši zmaji sicer še poizkušali zaigrati napadalno, a to je le odprlo dodaten prostor za gostujoče napadalce, ki so to izkoristili in v zadnji minuti zadeli še enkrat. S tem je bil postavljen končni rezultat tekme 5:3.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate na spodnjem prispevku.

Do konca rednega dela prvenstva tako kadetom ostaja še 5 neodigranih tekem, od katerih so kar 4 proti nasprotnikom, s katerimi se bomo borili za ohranitev 4. mesta na lestvici. Prva takšna tekma bo na sporedu že v soboto 2. februarja, ko se zmaji odpravijo v Zalog k Slaviji.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top