skip to Main Content
Kadeti sicer izgubili po podaljšku, a naredili velik korak proti najvišjim mestom v končnici

Sobota 4.2 je prinesla nov krog državnega prvenstva tudi za selekcijo U-16. Igralci Olimpije so se napotili v Zalog.

Glede na uvrstitve na lestvici, ter glede na do sedaj odigrani tekmi v državnem prvenstvu (obe sta se končali z rezultatom 3:2, enkrat so bili boljši Zeleni, drugič pa igralci HK Slavije Junior) ter glede na tradicionalno rivalstvo, smo pričakovali pravi derbi kroga. In smo ga tudi dobili.

Videli smo dobro in zanimivo tekmo, polno dobrega hokeja in borbe. Prava končnica pred končnico. Že takoj na začetku tekme so igralci Olimpije dobili priložnost v igri z igralcem več, a jo žal niso izkoristili. Mreži sta ostali dotaknjeni vse do 12.minute, ko je Urh Ilič podal Nalu Brodniku, ki je dosegel vodilni zadetek. S tem rezultatom se je tudi končala prva tretjina.

Druga tretjina je prinesla nove razburljivosti. Zeleni so vodstvo držali vse o 27.minute, ko je bil najprej izključen Luka Ogrinc, kmalu nato pa že Žiga Keber, ki je tokrat prvič zaigral za moštvo Olimpije. Moštvu se je pridružil v ravnokar zaključenim prestopnim rokom. Žiga je do sedaj nosil dres HK Slavije Junior. Žiga dobrodošel med Zmaje! Gostje so torej prišli do igre z dvema igralcema več, kar so tudi znali izkoristiti in rezultat je bil poravnan.

Sledili so novi napadi z obeh strani. Nekaj več so bili pri ploščku domačini, ki so tudi večkrat streljali na vrata nasprotnikov, vendar pa so imeli hkrati domačini nekaj več izključitev, tako da so igralci Olimpije prihajali do svojih priložnosti tudi v igri z igralcem več.

Vsi napori napadalcev so bili z dobro razpoloženimi vratarji na obeh straneh zaman in z rezultatom 1:1 se je končal redni del tekme. V podaljšku pa je igralcem Olimpije malce zmanjkalo zbranosti in sreče in še pred izvajanjem kazenskih strelov, so domačini z zadetkom vknjižili novi dve točki.

Vendar je bil z osvojeno točko svojih igralcev zelo zadovoljen tudi trener Ildar Rahmatullin, saj so si z njo Zmaji na široko odprli vrata za osvojitev prvega mesta na lestvici po rednem delu.

Trenutni vrstni red na vrhu lestvice je namreč naslednji

  1. Jesenice 41 točk (na sporedu imajo še eno tekmo)
  2. Olimpija 40 točk (na sporedu imajo še 4 tekme)
  3. Slavija Junior 39 točk (na sporedu imajo še eno tekmo)

Olimpijo čaka še domača tekma z ekipo Jesenic, tekma v Zagrebu ter še dve tekmi proti Crveni Zvezdi. Matematika je enostavna:

  • če Olimpija 18.2 doma premaga ekipo Jesenic (tudi po podaljšku), potem je Olimpija po rednem delu na prvem mestu ne glede na preostale rezultate
  • če Olimpija 18.2 doma izgubi z ekipo Jesenic po podaljšku, potem mora Olimpija proti Zagrebu osvojiti vsaj dve točki. Zagreb se trenutno nahaja na zadnjem mestu (Olimpija je ekipo Zagreba letos že premagala v Tivoliju z rezultatom 9:5 in v Zagrebu z rezultatom 5:1). Namesto teh dveh točk lahko sicer osvoji tudi dve točki proti ekipi Crvene Zvezde, vendar ekipi Crvene Zvezde grozi izstop iz prvenstva, saj ima trenutno še kar nekaj neodigranih tekem
  • če Olimpija 18.2 doma izgubi z ekipo Jesenic po rednem delu (čeprav je Olimpija v letošnji sezoni že dvakrat premagala Jesenice – 4:0 na Jesenicah ter 5:1 v Tivoliju), pa mora za osvojite vsaj drugega mesta na preostalih tekmah dobiti vsaj 3 točke, za osvojitev prvega mesta pa vsaj 4. Slednje ob morebitnem izstopu ekipe Crvene zvezde seveda ni možno, ima pa v tem primeru Olimpija zagotovljeno drugo mesto, saj ekipa Slavije izgubi z izstopom Crvene Zvezde daleč največ točk.

V primeru najboljšega izhodiščnega mesta, je ekipa Olimpije neposredno uvrščena v polfinale končnice, kjer jo čaka zmagovalec dvoboja HK MK Bled in HK Triglava. V morebitnem finalu ekipa ohranja prednost domačega igrišča (vsi pari končnice se igrajo na dve zmagi).

V primeru drugega najboljšega izhodiščnega mesta, je ekipa Olimpije prav tako neposredno uvrščena v polfinale, kjer jo čaka zmagovalec dvoboja HK Slavija Junior in HDK Maribora.  V morebitnem finalu ekipa NE ohranja prednost domačega igrišča (vsi pari končnice se igrajo na dve zmagi).

V primeru tretjega najboljšega izhodiščnega mesta, pa bo morala ekipa Olimpije v četrtfinalu najprej izločiti ekipo HDK Maribora in se nato šele v polfinalu brez prednosti domačega igrišča pomeriti z najboljšimi.

Termin tekme z ekipo Team Zagreb še ni določen, a čisto možno je, da se bo tekma odigrala še pred derbijem zadnjega kroga 18.2 v Tivoliju z Jesenicami. Prav tako bo zelo verjetno do takrat tudi že znana usoda ekipe Crvene Zvezde. Pred tekmo v Tivoliju 18.2 bo tako verjetno matematika za končnico še bistveno bolj enostavna, čeprav že sedaj kaže najbolje ravno igralcem Olimpije.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top