skip to Main Content
Kadeti sezono končali s tesnim porazom in končnim drugim mestom

Torek 27.marca je prinesel drugo tekmo finalnega obračuna v selekciji kadetov U-16.

Zmaji so odpotovali na Jesenice. Po porazu 5:1 na prvi tekmi v Tivoli so bili odločeni, da na Jesenicah prikažejo drugačen obraz.

To jim je tudi uspelo, a žal sta zmaga in posledično naslov državnega prvaka vseeno ostala na Jesenicah.

V prvi tretjini so bili Zmaji boljši nasprotnik. Imeli so tudi več strelov na vrata (8:6 v korist Ljubljančanov). Posledica je zadetek v 10.minuti, ko je po podaji Blaža Stipaniča, zadel Mark Sojer. Nekaj priložnosti je nato sledilo še ob koncu tretjine, ko so igralci Olimpije imeli igralca več na ledu, a rezultatsko se zadeve v tem delu igre niso več spreminjale.

Avtor: Amir Hatič

Minimalno vodstvo Zmajev je dalo igralcem dovolj zagona, da so s podobno igro nadaljevali tudi v drugem delu. V 23.minuti je Nik Pratneker Hatič podal do Gregorja Žežlja, ki je v hitrem protinapadu dosegel nov zadetek in vodstvo Zmajev je znašalo že 2:0. A nato je prišla na vrsto, verjetno ključna minuta tekme. V 25.minuti so domači igralci kar dvakrat zadeli in rezultat je bil kar naenkrat izenačen. S tem so domači igralci dobili tudi zagon in za nekaj časa so bili oni tisti, ki so prevzeli pobudo. A novih zadetkov, tudi med igro z igralcem več, ki je sledila napaki pri menjavi, ni bilo in Ljubljančani so igro uspeli umiriti. Zmaji so tako zopet postajali nevarni za domača vrata in v enem izmed takšnih protinapadov je v 35.minuti Nik Pratneker Hatič, po podaji Gašperja Lesjaka, Olimpijo ponovno povedel v vodstvo. Do konca tretjine so sicer Ljubljančani morali ubraniti še eno kazen z igralcem manj, a tretjina se je vseeno zaključila pozitivno in ekipi sta na zadnji odmor odšli z vodstvom Olimpije 3:2.

Igralci Olimpije so z napadalno igro nadaljevali tudi v tretji tretjini. A žal nevarnih napadov niso izkoristili za nov zadetek. Na drugi strani so vse nevarnejši postajali domači igralci. Med drugim so v enem izmed napadov zadeli tudi vratnico. A spremembe izida vseeno ni bilo vse do 50.minute. Takrat so domači igralci le izkoristili svoje priložnosti in sledil je izenačujoči zadetek. In kmalu je nato sledil še en zadetek v mreži gostov. V 52.minuti so domači tako prvič na tekmi povedli. To vodstvo pa so nato uspešno ubranili vse do konca. Vmes so seveda Zmaji poizkušali z napadi, v zadnji minuti tudi v igri brez vratarja, a žal neuspešno.

Domače moštvo je tako doseglo zmago 4:3, kar je hkrati pomenilo tudi skupno zmagu v finalu državnega prvenstva.

Po tekmi je bil seveda razočaran tudi trener Ildar Rahmatullin: “Kaj naj rečem? Odigrali smo dobro tekmo. Večji del tekme smo bili boljši, a se žal na koncu ni izšlo za zmago. Žal nam je lahko, da smo prvo tekmo odigrali tako kot smo jo. Vseeno čestitam fantom za osvojeno drugo mesto v državnem prvenstvu!“.

Državnega prvenstva je tako konec, sezone pa še ne. Naslednji vikend ekipa kadetov namreč odpotuje na turnir v Budimpešto.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Razplet celotnega državnega prvenstva si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top