skip to Main Content
Kadeti se vračajo iz Zagreba z novimi tremi točkami

Danes v torek 18.10 je bila odigrana zaostala tekma državnega prvenstva za selekcijo U-16.

Zmaji so se odpravili na gostovanje v Zagreb. Zagreb v letošnji sezoni sicer ni prikazal blestečih iger, vendar so takšna gostovanja vedno nepredvidljiva.

Začetek tekme je bil dokaj živčen za obe strani. Olimpija je bila sicer boljši nasprotnik, vendar se je tretjina končala brez zadetkov.

Avtor: FB stran KHL Mladost

Avtor: FB stran KHL Mladost

V drugi tretjini, pa je zelenim končno steklo in z goloma Sojerja in Brodnika (podajalec: Ilič) je Olimpija zanesljivo zaključila tudi drugi del tekme.

V nadaljevanju smo sicer lahko pričakovali napad domačih, vendar je ekipa zelenih z odličnim Usnikom v vratih obdržala nadzor nad igro. Z dvema goloma Mehleta (pri enem je bil podajalec Ložar, pri drugem pa Stipanič) ter golom Iliča na podajo Brodnika je Olimpija prišla do 5-ti zadetkov. V zadnji tretjini so tudi domači enkrat zatresli mrežo zmajev in tekma se je končala z zanesljivo zmago Olimpija 5:1.

Avtor: FB stran KHL Mladost

Avtor: FB stran KHL Mladost

Trener Ildar Rahmatulin je bil po tekmi zelo zadovoljen z dobro in borbeno igro svojih varovancev, predvsem pa je bil zadovoljen z učinkovitostjo, ki v prvih tekmah prvenstva ni bila najboljša.

Zmaji so se z današnjo zmago dvignili v zgornji del lestvice in bistveno bolj mirno pričakujejo nadaljevanje prvenstva. Naslednji obračun zmaje čaka v Zalogu. Tekma bo v soboto.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podatke s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top