skip to Main Content
Kadeti še tretjič v sezoni premagali ekipo iz Zagreba

Sobota 27.1 je prinesla nov krog v državnem prvenstvu kadetov (U-16). Zmaji so se odpravili v Zagreb.

Ekipa Zagreba se nahaja na vrhu spodnjega dela lestvice, Zmaji pa se z Bledom in Jesenicami borijo za sam vrh, tako da so Ljubljančani vstopali v tekmo kot favoriti. Nenazadnje sta se ekipi letos dvakrat že srečali in obakrat so bili uspešnejši Zmaji (na začetku sezone 7:3 v Tivoliju, kasneje pa 2:0 v Zagrebu).

Avtor: Dejan Kavčič

In res so prvo tretjino bolje pričeli gostje. V 5. minuti smo videli prvi zadetek. Za 1:0 je po podaji Ravila Galeeva in Blaža Stipaniča zadel Žiga Mehle. To je bil tudi končni rezultat prvega dela.

Druga tretjina je minila v kaznih za ekipo Olimpije. Najprej domači niso izkoristili prekrška Urbana Koklja v 24.minuti, nato pa so do konca tretjine domači še dvakrat imeli prednost igralca več na ledu. A vse to novih zadetkov ni prineslo in 1:0 je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

V zadnji tretjini pa so strelci v vrstah Zmajev ponovno stopili na plano. Pred tem so morali igralci Olimpije vzdržati še eno kazen za izključitev, ko so med 44. in 46.minuto igrali z igralcem manj. Nato pa je v 48.minuti, po podaji Mihe Žitka in Gašperja Lesjaka na 2:0 povišal Just Alojz Sopotnik. Nedolgo za tem so si prvo kazen za izključitev prislužili tudi domači igralci, kar pa so Zmaji znali izkoristiti. Z igralcem več na ledu je, po podaji Žige Ravnikarja in Nala Brodnika, na 3:0 povišal Miha Žitko. Da tekma s tem še ni bila dokončno odločena so domači poskrbeli v 55.minuti, ko so dosegli svoj prvi zadetek in izid znižali na 3:1. To je trenerja domačih opogumilo, da je že v začetku 58.minute iz vrat potegnil svojega vratarja in nastopil s šestimi igralci v polju. Vendar so Zmaji ostali zbrani, se dobro obranili vseh napadov in v zadnji minuti z zadetkom v prazno mrežo dosegli končni rezultat 4:1 (podajalca sta bila Miha Žitko in Nal Brodnik, strelec pa Gregor Žeželj).

Po tekmi je bil zadovoljen tudi trener Ildar Rahmatullin: “Priložnost so dobili vsi igralci, saj smo igrali na 4 napade.Igrali smo dobro tekmo in zasluženo zmagali.”.

Na preostalih tekmah je Triglav s 6:1 premagal Celje, Blejčani pa so v Zalogu klonili po izvajanju kazenskih strelov (7:6) po tem, ko so še v 46.minuti vodili s 6:2. Podatka o tekmi med Crveno Zvezdo in Mariborom v času pisanja tega prispevka še ni bilo, ekipa Hidria Jesenice pa je bila v tem krogu prosta.

Avtor: Dejan Kavčič

Na prvenstveni lestvici sicer še vedno vodijo Jeseničani s 50 točkami (21 odigranih tekem), na drugem mestu pa se s 47 točkami nahajata Olimpija (20 odigranih tekem) in Bled (19 odigranih tekem). Te tri ekipe se med seboj do konca rednega dela več ne srečajo, vendar je do konca rednega dela še nekaj tekem (vsaka ekipa v rednem delu odigra 24 tekem). Dosedanji tek prvenstva je pokazal, da nobena zmaga ni v naprej zagotovljena, tako bo boj za prvo mesto po rednem delu prvenstva še kako zanimiv.

Zmaji bi sicer morali tekmovanje nadaljevati naslednjo soboto v Tivoliju, vendar je tekma zaradi zasedenosti dvorane prestavljena, tako da bo prva naslednja tekma verjetno šele 10.februarja, ko naj bi igralci odpotovali v Beograd.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v prvenstvu Kadetov pa lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki z mobilnimi telefoni lahko uporabljajo to povezavo).

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top