skip to Main Content
Kadeti se iz Zagreba vračajo s polnim izkupičkom

V soboto 26. oktobra je bila na vrsti nova tekma v državnem prvenstvu kadetov (u-17). V letošnji sezoni naši kadeti dosegajo različne rezultate. Na nekaterih tekmah so prikazali dobro igro, na nekaterih pa malce manj. Pred sobotnim krogom so se tako nahajali šele na 6. mestu prvenstvene lestvice. Na zadnje so pred nekaj dnevi v Tivoliju v izenačeni tekmi izgubili proti Jesenicam s 4:2. Danes je bila na vrsti pot v Zagreb in glede na to, da Zagreb v tej sezoni ne blesti, je bila ta pot kar dobrodošla.

Seveda je kakršnokoli vlogo favorita vedno potrebno potrditi tudi na ledu, a vseeno smo nekako pričakovali, da se bodo kadeti tokrat iz Zagreba vrnili s polnim izkupičkom. In res je bilo tako.

Tekma v Zagrebu se je sicer pričela malce nervozno. V prvih minutah je sledilo kar nekaj kazni na obeh straneh. Posledično je bila igra malce raztrgana in izid je dolgo časa ostal nedotaknjen. A v 16. minuti so naši končno zadeli. Podal je Jan Petelinkar, zadel pa je Gašper Šubic. 1:0 je bil tudi končni rezultat prve tretjine. Se je pa nato našim strelcem dokončno odprl ov drugi tretjini. Sledili so novi zadetki. Druga tretjina se je končala z vodstvom naših s 6:0. Zadnja tretjina je tako minila v mirni igri, ki so jo naši lahko kontrolirali. V 47. minuti so sicer domači igralci dosegli svoj zadetek, a seveda možnosti za preobrat ni bilo. Tekma se je nato končala z izidom 8:1 v korist naših zmajev.

Na preostalih tekmah je Bled ugnal Celje z 10:4, Jesenice so bile s 7:1 boljše od Triglava, Slavija pa je s 3:1 premagala Maribor. Olimpija se je tako na prvenstveni lestvici prebila na 5. mesto. Prehitela je ekipo VSV, ki je ravno naslednji nasprotnik naše ekipe. Tekma bo v torek 29.oktobra v Avstriji.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje pri kadetih spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top