skip to Main Content
Kadeti se iz Maribora vračajo s polnim izkupičkom

Torek 3.10 je prinesel 4. letošnjo tekmo Kadetov v Državnem prvenstvu selekcij U-16.

Zmaji so se odpravili v Maribor. Ljubljančani so v dosedanjih 3 tekmah zabeležili 3 zmage, Mariborčani pa so do današnje tekme odigrali že 4 srečanja, a zabeležili le eno zmago. Vendar je letošnje državno prvenstvo dokaj izenačeno in ekipa trenerja Ildara Rahmatullina je morala biti na gostovanju zelo pazljiva.

Avtor: FB profil Lisjaki HDK Maribor

In res se srečanje ni pričelo tako kot bi si to želeli Zmaji. V 7.minuti so prvi v vodstvo prišli ravno domači igralci. Dodatno je bil nato še v isti minuti izključen Svit Gerkman. Izključitev ni prinesla zadetka in Zmaji so lahko počasi vzpostavili svojo igro. To so unovčili že v 11.minuti, ko je po podaji Mihe Žitka za izenačenje zadel Nal Brodnik. Ljubljančani so bili v naletu in že 3 minute kasneje je Tim Sečen, po podaji Gašperja Šubica Zmaje prvič na tekmi povedel v vodstvo. Ko je že kazalo, da bo to tudi končni rezultat tretjine, pa je 6 sekund pred odmorom za 3:1 zadel še Žiga Mehle (podaja Blaž Stipanič). Zadnji zadetek je bil dosežen v igri z igralcem več na ledu.

V prvem delu druge tretjine nismo videli zadetkov. Zmaji tudi niso izkoristili prednost igre z igralcem več, ko je bil zaradi napačne menjave izključen Mariborski igralec. So pa nato domači v 32.minuti po samostojnem prodoru zadeli za znižanje na 3:2. Gibanje rezultata je že pričelo spominjati na nedeljsko tekmo Mladincev v Mariboru, ko so se domačini uspeli vrniti v igro, a tokrat temu ni bilo tako. Proti koncu tretjine so Zmaji izkoristili prednost igralca več na ledu in po podaji Marka Sojerja ter Blaža Stipaniča je zadel Žiga Mehle. 4:2 za Olimpija je bil tudi končni rezultat tretjine.

Tudi v zadnji tretjini smo dolgo časa gledali igro brez zadetkov. Prvi je v 49.minuti zadel Nal Brodnik. Na 6:2 pa je samo minuto kasneje, po podaji Marka Sojerja in Blaža Stipaniča, zadel Žiga Mehle. Žiga Mehle je bil nekaj minut kasneje tudi kaznovan za prekršek. Domači so v igri z igralcem več iz vrat celo potegnili svojega vratarja, a to jim novega zadetka ni prineslo. Domačini so tudi po vrnitvi kaznovanega igralca Olimpije nadaljevali z igro brez vratarja, kar pa se jim je maščevalo saj je v prazno mrežo za 7:2 po podaji Marka Sojerja in Žige Mehleta v 56.minuti zadel Blaž Stipanič. Kljub temu, da so domači igralci nato v 57.minuti izkoristili 2-minutno kazen Marka Sojerja za znižanje rezultata na 7:3, je bilo srečanje že odločeno. To so nato s tremi zadetki v zadnjih dveh minutah potrdili Ljubljanski napadalci (dvakrat je zadel Žiga Mehle, enkrat pa Blaž Stipanič)  Tekma se je tako končala z rezultatom 10:3.

Pri ostalih srečanjih današnjega dne so igralci Jesenic s 3:1 premagali, do tega kroga še nepremagano, ekipo Slavije, ekipa Team Zagreba pa je visoko s 15:1 slavila v Celju. Tekma na Bledu med Blejčani in igralci Crvene zvezde je bila prestavljena, Ekipa Triglava, pa je bila v tem krogu prosta.

Avtor: FB profil Lisjaki HDK Maribor

Na vrhu lestvice se sedaj nahajajo kar 3 ekipe s po 12 točkami: Olimpija, Team Zagreb (sicer z 2 odigranima tekmama več) ter Bled. Takoj za petami pa ji sledita ekipi Slavije ter Jesenic.

Naslednjo tekmo bomo videli že v soboto 7.10, ko v Tivoli prihaja ekipa Bleda. Tekma se prične ob 14.00

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v prvenstvu Kadetov pa lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top