skip to Main Content
Kadeti se iz Kranja vračajo s pomembno zmago

Sobota je prinesla nov krog v tekmovanju kadetov. Zmaji so se odpravili v Kranj.

Ljubljanska ekipa je glede na dosedanje rezultate letošnjega prvenstva veljala za nekakšnega favorita v tekmi, a dobro vemo, da se na statistiko ni dobro zanašati. V letošnji sezoni Zmaji v tekmovanje kadetov vstopajo s pomlajeno ekipo in vsaka tekma je za naše mlade Zmaje na nek način težka.

In tako je bilo tudi v Kranju. Ptva tretjina je pripadala igralcem Olimpija. V 8. minuti je na 1:0 povedel Miha Matičič (podal je Jan Petelinkar). Rezultat bi se lahko spremenil že nekaj minut kasneje. Najprej je sodnik dosodil izključitev na strani domače ekipe. Ljubljančani so napadli v igri 5-na-4. A to je trajalo je slabo minuto, saj je bil nato izključen še igralec na Ljubljanski strani. Dobre pol minute kasneje pa je bil izključen še drugi igralec Olimpije. Igra 5-na-4 v korist Zmajev se je tako hitro spremenila v igro 4-na-3 in nato celo 5-na-3 v korist Triglava. A obramba Zmajev je vzdržala. Prav tako pa je malce kasneje pritisk ob novi izključitvi vzdržala tudi obramba Kranjčanov. Vse te izključitve v drugi polovici prve tretjine torej spremembe rezultata niso prinesle in tretjina se je končala z rezultatom 1:0.

Če sta obrambi obeh moštev v prvem delu še uspeli zaustavljati nasprotne napadalce, pa temu ni bilo več tako v drugi tretjini. V prvih minutah sta najprej sledila dva zadetka Zmajev. Na 2:0 je povišal Borna Kopač (podal je Karlo Marinkovič), na 3:0 pa je malce kasneje povišal Nik Pratneker Hatič. Nemalokrat se zgodi, da ekipa po doseženem zadetku malce izgubi koncentracijo in ravno to se je danes zgodilo tudi Zmajem. Namesto, da bi Zmaji v miru nadaljevali tekmo, so domači igralci le nekaj sekund kasneje zadeli še sami. To pa še ni bilo vse. V 26. minuti je bil izid znižan že na 3:2.

Zmaji nikakor niso uspeli pobegniti Kranjčanom na višjo prednost, a hkrati tudi niso Kranjčanom dovolili, da bi povsem izenačili. Naslednji zadetek je bil tako zopet v mreži Kranjskega vratarja. V 33. minuti je na 4:2 povišal Gašper Šubic (podala sta Nik Pratneker Hatič in Tay Lepša Petronijevič). To je bil že 5 zadetek v drugi tretjini, ni pa bil zadnji. Do konca tretjine so domači izid ponovno znižali in poskrbeli, da je bila tekma vse prej kot odločena pred zadnjo tretjino.

Tako kot v prvih dveh tretjinah, so tudi v zadnji tretjini prvi zadeli Zmaji. V 45. minuti je po podaji Gašperja Šubica za 5:3 zadel Nik Pratneker Hatič. Kmalu zatem je sledila izključitev na strani Triglava, a namesto izkoriščene priložnosti, so si novo kazen zatem prislužili še Ljubljančani. 5-na-4 v korist Olimpije se je torej kmalu spremenilo v igro 5-na-4 v korist Triglava, kar so domači izkoristili in v 49. minuti je bil rezultat znižan na 5:4. A Zmaji so zdržali nadaljne nalete. V 55. je nato svoj drugi zadetek dosegel še Borna Kopač in tekma je bila dokončno odločena. 6:4 je bil tudi končni rezultat tekme.

Po tekmi je bil zadovoljen tudi trener Ildar Rahmatullin: “Lepa zmaga. Čestitke fantom.“.

Na preostalih tekmah je KAC z 10:1 premagal Slavijo, Maribor pa z 9:1 Celje. Ostale ekipe svojih tekme niso igrale, so pa zato Jeseničani med tednom po podaljških premagali Triglav s 6:5.

Na lestvici kot nepremagan vodi KAC. Sledi Bled, ki je svoj edini poraz doživel prav proti ekipi KAC. Na tretjem mestu pa se z 11. točkami nahajajo že Ljubljančani. Tekmovanje se nadaljuje v soboto 20. oktobra, ko v Tivoli pripotujejo Beograjčani.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top