skip to Main Content
Kadeti s prepričljivo zmago ostajajo pri vrhu lestvice

V soboto 26.11 je bil na sporedu nov krog državnega prvenstva za selekcije U-16. Igralci Olimpije so imeli sicer na videz lažje delo, saj so se pomerili z zadnjo uvrščeno ekipo HDK Maribor, vendar je ravno ta ekipa v začetku prvenstva dokaj presenetljivo slavila v Tivoliju s 3:1.

Tega se je zelo dobro zavedal trener zelenih Ildar Rahmatulin, ki je ekipo za tokratno gostovanje zelo dobro pripravil. Zmaji so v tekmo vstopali kot favorit, a hkrati so si želeli hitro postaviti stvari na svoje mesto, saj si težke tekme s tesnim rezultatom niso želeli.

Avtor: FB Profil HDK Maribor

Avtor: FB Profil HDK Maribor

Zmaji so svojo namero izpolnili v popolnosti. Že v 43.sekundi tekme je po podaji Mihe Žitka in Marka Sojerja zadel Marko Ložar. Zadetek je zelenim razprl krila in nadaljevanje tretjine so odigrali tako kot znajo in kot je potrebno. Do konca tretjine so zadeli še Nal Brodnik (Marko Ložar), Mark Sojer in Urh Ilič (Mark Sojer). Ekipa Olimpije je bila boljša praktično v vseh prvinah igre. Zmaji so bili občutno boljši tudi v strelih na gol (14:4).

S podobnim tempom se je tekma nadaljevala v drugi tretjini. Dokaj hitro je z igralcem več za 5:0 zadel Mark Sojer, po podaji Luke Ogrinca. V 31.minuti je trener zelenih v vratih zamenjal odličnega Vala Usnika, ki je obranil vseh 8 prejetih strelov. Priložnost je dobil Nal Kavčič. Nal je nadaljeval odlično delo in do konca tekme obranil vseh prejetih 10 strelov.

Za končnih 7:0 po dveh tretjinah sta proti koncu tega dela igre zadela še Luka Šinkovec (Žiga Stanek) in Marko Ložar (Urh Ilič).

Trener zelenih Ildar Rahmatulin tudi v nadaljevanju ni dovolil popuščanja in zmaji so do konca tekme tako še 4 zatresli mrežo domačih. Strelsko se je v zadnji tretjini s tremi zadetki razigral Nal Brodnik (enkrat podaja Mark Sojerja in Urha Iliča, drugič Luke Ogrinca in Urha Iliča, tretjič pa ponovno Luke Ogrinca in Marka Ložarja). Vmes je zadel še Luka Šinkovec.

Avtor: FB Profil HDK Maribor

Avtor: FB Profil HDK Maribor

Zmaji so v tekmi prikazali zelo dobro igro. S to zmago ostajajo v borbi za najvišja mesta. V tem krogu so se namreč vse vodilne 4 ekipe pomerile s 4 ekipami iz spodnjega dela lestvice in vse 4 vodilne ekipe so tudi zmagale. Tako se je sedaj tabela vidno “prelomila” na dva dela. Zgornji del sestavljajo vodilna ekipa HD Mladi Jesenice s 27 točkami, sledita Olimpija in Slavija z 20 točkami. Priključek pa drži še ekipa Bleda s 17 točkami. Pri tem je potrebno poudariti, da imata ekipi Bleda in Olimpije tekmo manj (pri obeh manjka tekma z ekipo Crvene zvezde, ki bo nadoknadena v decembru).

V naslednjem krogu ekipa Olimpije nadaljuje prvenstvo z domačo tekmo proti ekipi Team Zagreb.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top