skip to Main Content
Kadeti s porazom prelagajo odločitev o končnem prvem mestu na zadnjo tekmo

Sobota 25.2 je prinesla predzadnjo tekmo rednega dela državnega prvenstva za selekcijo U-16. V Tivoli je prišla ekipa iz Beograda. Ekipa iz Beograda bo v Tivoliju odigrala dve zaporedni tekmi. Naslednja bo na sporedu že jutri v nedeljo. V bistvu gre za zaostali dve tekmi, tako da so preostale tekme rednega dela že končane.

Lestvica rednega dela se je obrnila tako, da je bila pred današnjo tekmo v vodstvu ekipa Jesenic, takoj za njo z zaostankom 1 točke, pa se nahaja Olimpija. Ker ima Olimpija boljšo medsebojno razliko, bi Zmaji v dveh tekmah z ekipo iz Beograda potrebovali zgolj 1 točko in bi s tem zasedli prvo mesto po rednem delu.

Ekipa trenerja Ildarja Rahmatullina je želela nalogo opraviti že na prvi tekmi, a ji to žal ni uspelo. Beograjčani v zadnjih tekmah igrajo odlično in da gre za dobro ekipo so dokazali tudi danes v Tivoliju.

Zmajem se ni posrečil že sam uvod v tekmo. Namreč že takoj po izvajanju začetnega bulija so gostje krenili v napad in na presenečenje igralcev ter gledalcev že v 16 sekundi tekme povedli z 1:0. Marsikdo je pomislil, da gre zgolj za slab trenutek, a napadi gostov so se nadaljevali tudi po uvodnem zadetku in vratar domačih Val Usnik je že takoj v prvih minutah moral nekajkrat resno posredovati. Prvi pravi pristik na vrata gostov so Zeleni prikazali v 3. minuti, a pritisk ni trajal dolgo, saj je v 5.minuti prvi prekršek za izključitev napravil Žiga Keber. S tem so gostje ponovno prevzeli pobudo, ki pa bi jo prav lahko presekal Nal Brodnik, ki je v igri z igralcem manj odlično izkoristil nepazljivost gostov in zadrsal sam pred gol, a žal ni zadel. Napadi gostov so se nadaljevali in še največ dela pri domačih je imel vratar Val Usnik. A v 12.minuti je klonil še drugič in gostje so povedli z 2:0.  Končno je v 14.minuti nezbranost domačih presekal Žiga Keber, ki je po dobljenem buliju v obrambni tretjini domačih hitro zadrsal v protinapad in sam premagal vratarja za znižanje rezultata na 2:1. A gostje danes Zmajem po uvodnem vodstvu niso pustili več blizu in v 17. minuti je bil rezultat ponovno povišan na 3:1. Do konca tretjine smo videli v 18.minuti še lepo priložnost Luke Šinkovca, a 3:1 je ostal končni rezultat prve tretjine.

Druga tretjina se za domače ni pričela nič bolje. Gostje so še vedno napadali in v 23. minuti so pobegnili že na nevarnih 4:1. Igra Ljubljančanov se je pričala popravljati šele v 25.minuti. Najprej je bil izključen igralec Olimpije, tako da so gostje s prednostjo igralca ponovno pritisnili. A proti koncu izteka kazni so napako napravi še gostje in igra se je nadaljevala 4-na-4. Prvi se je na led seveda vrnil igralec Olimpije. V igri 5-na-4 smo nato videli nov prekršek gostov in Zeleni so hitro iz vrat potegnili Vala Usnika in kar nekaj časa napadali v igri 6-na-4, a zadetka ni bilo. Sledila je igra 5-na-3 v korist domačih, ki pa jo žal niso izkoristili. To je bila pomembna točka v tekmi, saj je po vodi splavala imenitna priložnost, da se visoko vodstvo zmanjša in da se ekipa rezultatsko vrne v igro. Ko sta ekipi ponovno prešli v polne postave so pobudo ponovno prevzeli gostje. A Zmaji so se borili še naprej in v 32.minuti je v obrambni tretjini gostov Aleš Keber lepo ukradel plošček gostujočemu branilcu za vrati. Pak je nato prišel do Luke Šinkovca, ki je z natančnim strelom znižal na 4:2. To je nekako končno zbudilo Zmaje, ki so po tem zadetku končno prikazali bolj napadalno in enakovredno igro. V 38.minuti se je domačim nasmehnila nova priložnost. Ponovno so zaigrali z igralcem več v polju. Igralci Olimpije so izvedli dvominutno obleganje vrat.  Idealni priložnosti sta imala Nal Brodnik in Mark Sojer, a plošček žal ni našel poti v mrežo. Tik pred koncem tretjine, so bili gostje ponovno v polni postavi. Neizkoriščene priložnosti so malce znervirale Zmaje, da so nato v čisto zadnji sekundi tekme storili nov prekršek za izključitev.

Zadnjo tretjino so tako gostje pričeli z igralcem več. Igralci Olimpije so se dobro branili, a žal je nedolgo po tem ko je bila ekipa popolna prišel nov prekršek za izključitev. Tokrat so gostje bistveno nevarneje pritisnili na vrata domačih, a Val Usnik je z nekaj lepimi obrambami poskrbel, da je tudi tokrat prednost igralca več za goste minila neizkoriščeno. Žal pa je bil domači vratar brez moči v 48.minuti, ko so gostje po novi hitri akciji prišli do vodstva 5:2. Po zadetku smo nato v 53.minuti videli priložnost za povratek Olimpije v igro. Izključena sta bila namreč kar dva igralca Crvene zvezde in že drugič na tekmi, so Zmaji krenili v napad v igri 5-na-3. Pritisk na vrata gostov je bil konstanten, a žal tudi tokrat ni bilo zadetka. Proti koncu igre s prednostjo dveh igralcev, je nov prekršek za izključitev naredil domač igralec in tekma je bila odločena. Gostje so jo mirno pripeljali do konca.

Z današnjo zmago so gostje prišli do priložnosti, da na prvenstveni lestvici prehitijo še ekipo Slavije, tako da bo jutrišnja (zadnja tekma rednega dela prvenstva) še kako zanimiva. Četa trenerja Ildarja Rahmatullina za osvojitev prvega mesta na lestvici potrebuje vsaj točko, igralci Crvene zvezde pa vse tri. Težko bo, a verjamemo v naše Zmaje. Tekma je na sporedu ob 14.45.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici in razvrstitev za končnico si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top