skip to Main Content
Kadeti s pomembno zmago nadaljujejo prvenstvo

Četrtek 22.12 je prinesel novo tekmo za selekcijo U-16 v državnem prvenstvu. V Tivoli je prispela, do te tekme, vodilna ekipa na lestvici – HK Slavija Junior. Na vrsti je bil pravi mestni derbi kroga.

Tekmo so bolje začeli Zeleni, ki so bili v prvem delu malce boljši nasprotnik. Videli smo veliko drsanja, borbe, a zadetkov v tem delu igre še ni bilo.

To se je spremenilo takoj v začetku drugega dela, ko so prvi povedli igralci Olimpije. Po podaji Urbana Kokelja je v 22.minuti zadel Žiga Stanek. Sledili so napadi gostujočih igralcev, a naslednji strelec je bil zopet v zelenem dresu. Nal Brodnik je lepo ukradel plošček nasprotniku, zadrsal v protinapad, kjer je lepo podal Urhu Iliču, ki je z učinkovitim strelom povišal vodstvo Olimpije na 2:0. Vendar tekma s tem še zdaleč ni bila odločena. Gostje so namreč ponovno prevzeli manjšo pobudo in takoj v naslednji minuti že uspeli znižali rezultat na 2:1. Pritisk na vrata Olimpije se je ohranil vse do konca tretjine, a novih zadetkov nismo videli..

V tretjem delu se je pritisk gostov samo še stopnjeval. Igra je bila večkrat na meji prekrškov in pri marsikateri odločitvi glede offside in podobnih situacij so odločali centimetri, če ne celo milimetri. Vendar so sodniki hitro in trdo igro dopuščali in kljub naletom, udarcem in težki borbi v zadnji tretjini sploh nismo videli izključitve. Gostje so napadali, igralci Olimpije pa so se branili in občasno nevarno zapretili iz protinapadov. Vratar Zelenik Val Usnik je kar nekajkrat dobro posredoval. A prišla je 53.minuta, ko so gostje le zadeli in izid je bil izenačen na 2:2. Trda igra se je po zadetku nadaljevala in prišla je 55. minuta, ko so Zeleni končno izkoristili enega izmed hitrih protinapadov. Po podaji Tom Sojerja in Nal Brodnika je ponovno zadel Urh Ilič. Do konca tekme so seveda gostujoči igralci pritisnili na gol domačih, a prave nevarnosti za izenačenje več ni bilo in četa trenerja Ildarja Rahmatulina se je lahko veselila nove pomembne zmage.

S to zmago, ter z zmago Jeseniških igralcev na Bledu so sedaj 3 ekipe na vrhu prvenstvene lestvice z 29 točkami (Jesenice, Olimpija, Slavija). Olimpija je v tem tro-krogu na videz še v najboljši kondiciji, saj ima manj odigranih tekem. Vendar bo potrebno “vodilno” mesto na lestvici potrditi že takoj naslednji teden, ko se Ljubljančani odpravljajo na novo težko gostovanje na Jesenice. Tekma bo v torek 27.12.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top