skip to Main Content
Kadeti prevzemajo vodstvo na lestvici

Torek 27.12 je prinesel nov krog državnega prvenstva selekcij U-16. Igralci Olimpije so se odpravili na gostovanje na Jesenice. Za trenerja Ildarja Rahmatuljina in njegovo ekipo je bil to težak preizkus. Ekipa Jesenic namreč sodi med glavne tri ekipe prvenstva. Odlični Jeseničani si z igralci Olimpije tudi delijo vrh lestvice.

Vendar so gostje prišli na Jesenice dobro pripravljeni. Posebej odločni so bili v prvi tretjini. V obrambi na začetku tekme gostje domačim niso puščali preveč prostora. V celi tretjini so tako domači zgolj 6x ustrelili na vrata gostov. Na drugi strani so bili igralci Olimpije bistveno bolj nevarni in, kar je še najbolj pomembno, bistveno bolj učinkovitejši v napadu. Prvi gol je v 7.minuti dosegel Urh Ilič (podaja danes odlični Mark Sojer). Sledili so novi naleti Ljubljančanov in v 9.minuti je po podaji Marka Ložarja zadel Mark Sojer. Nekaj časa nato novih zadetkov nismo videli, nato pa sta sledili 18. in 19.minuta, ko je za 3:0 najprej zadel Nal Brodnik (podaja Mark Sojer), nato pa je za 4:0 zadel še Mark Sojer (podaja: Urh Ilič ter Marko Ložar).

Pritisk gostov je drugi tretjini malce oslabel. Še vedno so bili Ljubljančani boljši nasprotnik, a podzavestno so se igralci Olimpije bolj posvetili kontroliranju igre in dobri obrambi. Igralci Jesenic so bili sicer občasno nevarni, a mreža Ljubljančanov je ostala nedotaknjena.

Kot je bilo tudi za pričakovati, so v zadnji tretjini domači še bolj napadli, Ljubljančani pa so se še bolj pomaknili v obrambo. In ravno obramba Zelenih na čelu z odličnim Valom Usnikom je vse te napade uspešno odbila in Ljubljančani so tekmo končali z novo “ničlo v lastni mreži” in zmago 4:0.

S to zmago so se Ljubljančani na lestvici “odlepili” od Jeseničanov (in tudi Slavije). Trenutno na lestvici zasedajo 1.mesto z 32 točkami, sledita pa zasledovalca Slavija in Jesenice z 29 točkami. Vendar bodo Ljubljančani z naslednjo tekmo (7.januarja na Bledu) zaključili šele 2/3 tekem v rednem delu, tako na vrhu prvenstvene lestvici ni še prav nič odločenega.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.
Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top