skip to Main Content
Kadeti ponovno v zmagovalnem ritmu

Torek 31.1 je prinesel nov krog državnega prvenstva za selekcijo U-16. V Tivoli so pripotovali hokejisti iz Kranja.

Naši Kadeti se sicer na prvenstveni lestvici držijo pri vrhu, vendar so v zadnjih dveh tekmah prikazal manj sigurno igro, kar je pred današnjim srečanjem narekovalo določeno previdnost. A četa Ildarja Rahmatullina je bila tokrat več ali manj popolna, tako da so se lahko fantje že takoj v začetku srečanja podali v lov na nove točke.

Pobudo so takoj prevzeli Zeleni. Več so bili pri ploščku in tudi več so streljali na gol (statistika strelov v prvi tretjini je bila kar 17:10 v korist domačih). Premoč je hitro obrodila sadove in po zadetkih Marka Sojerja (podaja Urh Ilič in Luka Ogrinc) ter Tilna Kosmača (podaja ponovno Urh Ilič ter Miha Žitko) so domači v začetku 9.minute vodili že z 2:0. Naleti so se nadaljevali in v 10.minuti smo nato videli pravi mali Coast-to-coast slalom Luke Ogrinca za vodstvo s 3:0. To je bil tudi končni izid tretjine.

Vsi smo pričakovali, da se bo premoč Olimpije v 2.delu nadaljevala, a temu ni bilo tako. V tej tretjini so gostje vzpostavili ravnotežje oz. bili na trenutke celo boljše moštvo na ledu. To se je poznalo tudi pri številu strelov na gol, kjer so bili v tej tretjini boljši gostje (9:7). 9 strelov na gol odličnega Vala Usnika pa je bilo vseeno premalo za preobrat in gostje so v 2.tretjini izid zgolj znižali na 3:1.

Pritisk gostov je na srečo v premoru pred tretjo tretjino ponovno zbudil igralce v Zelenih dresih, ki so zadnjo tretjino pričeli tako kot prvo. V naletu in napadalno. Najprej smo v 44. in 45. minuti videli lepi priložnosti odličnega Marka Sojerja, kjer pa plošček ni našel poti v gol. Nato pa je v 47.minuti najprej Gregor Žeželj lepo podal Nalu Brodniku, ki je zaokrožil skoraj preko celotne obrambne vrste gostov in s strelom pod prečko premagal gostujočega vratarja za 4:1 (ta zadetek si lahko tudi ogledate na spodnjem posnetku). Veselje po golu se niti ni dobro poleglo, ko je ponovno v prvi plan stopil Mark Sojer. V srednji tretjini je lepo ukradel plošček gostom, potegnil v napadalno tretjino v levo ter lepo podal na desno stran popolnoma samemu Urhu Iliču, ki je povišal na 5:1. To pa še ni bilo vse. Nova mojstrovina je sledila že po nekaj sekundah igre. Žiga Mehle je za golom gostov priboril plošček in ga spravil do Luke Povirka, ki je krenil pred gol in iz obrata z močnim strelom zadel za 6:1. Igralci Olimpija gostom niso pustili niti zadihati in čez dobro minuto igre je ponovno sledila kombinacija za gostujočimi vrati. Kombinirala sta Urh Ilič in Nal Brodnik, ki je nato podal pred vrata Marku Sojerju in… 7:1 za Olimpijo. V 5 minutah so tako igralci Olimpije zadeli kar 4-krat in ves odpor gostov, ki se je nekako nakazoval v drugi tretjini je bil dokončno zlomljen. Do konca se je igra nato umirila. V 57.minuti so gostje še ukradli plošček Ljubljanskim napadalcem in hitro zadrsali v protinapad. Kranjski napadalec se je znašel sam pred vrati Vala Usnika in postavljen je bil tudi končni rezultat srečanja 7:2.

Povsem zaslužena zmaga domačih. S to zmago točkovno gledano Ljubljančani sicer ostajajo na 3.mestu, a imajo 2 odigrani tekmi manj od ekip HK Slavija Junior na drugem mestu ter HD Mladi Jesenice na prvem mestu. Če bodo Zmaji ti dve zaostali tekmi dobili, bodo prevzeli prvo mesto na lestvici. Najprej pa bo v soboto na sporedu redno kolo, ki bo prinesel pravi mali derbi z vrha lestvice. Zeleni namreč gostujejo v Zalogu. Pomembna tekma, kjer si bo zmagovalec priigral veliko prednost pred poražencem, saj sta po soboti na vrsti zgolj še dva redna kroga (+ 2 zaostali tekmi za Ljubljančane). Ekipi sta se v letošnji sezoni pomerili že 2-krat. Obakrat je bil rezultat tesen in sicer 3:2 – enkrat so slavili igralci Olimpije, drugič pa igralci HK Slavija Junior. Verjamemo, da bo tekma napeta in zanimiva tudi tokrat in da bodo na koncu vseeno slavili igralci v Zelenih dresih.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top