skip to Main Content
Kadeti po zaostanku z borbo vseeno prišli do željene zmage

Sobota 21.1 je prinesla nov krog državnega prvenstva za selekcije U-16.

Tokrat je v Tivoli pripotovala ekipa HDK Maribor. Ekipa Maribor se sicer nahaja pri dnu prvenstvene lestvice, a je letos v Ljubljani enkrat že premagala Olimpijo, tako da so Ljubljančani na čelu s trenerjem Ildarjem Rahmatullinom pričakovali novo težko tekmo.

In tako se je tudi zgodilo. Ljubljančani so imeli pred pričetkom nekaj težav s sestavo ekipe, saj je tik pred zdajci zbolel prvi vratar Val Usnik, a sicer je bila ekipa več ali manj popolna.

Pričetek tekme je za Ljubljančane minil dokaj nervozno. Zeleni so sicer dobro igrali v polju in pripravili so si kar nekaj strelov, a napak in nepazljivosti v obrambi je bilo preveč. Gostje so tako v 7.minuti malce presenetljivo že vodili z 2:0. Marko Ložar je po podaji Urha Iliča in Mark Sojerja sicer v 10.minuti izid znižal na 2:1, a to še ni pomenilo konca slabše igre Olimpije. Napake so se nadaljevale in tretjina se je končala z visokim vodstvom gostov 4:1.

V začetku 2.tretjine smo pričakovali streznitev igralcev Olimpije in po nekaj sekundah igre je res kazalo tako. Ljubljančani so napadli na vso moč in mreža gostov se je zelo kmalu zatresla. A žal že po tem, ko je sodnik že prekinil srečanje, tako da zadetek ni bil priznan. A nič zato, saj je v začetku 22.minute Mark Sojer po podaji Marka Ložarja znižal rezultat na 2:4. Ko pa smo nato pričakovali nadaljevanje popolne ofenzive, so se domači igralci kar malce ustavili. Pobudo so ponovno prevzeli gostje in kmalu je bil rezultat povišan na 2:5. Če je obramba Zelenih še vedno spala, pa to ni več veljalo za napad. Že minuto zatem sta Žiga Mehle in Luka Povirk lepo kombinirala za vrati gostov, dokler plošček ni prišel do Luke Šinkovca, ki je znižal na 3:5. A namesto veselja so gledalci čez nekaj minut ponovno z zaskrbljenostjo spremljali potek srečanja, saj so gostje ponovno povišali na 3:6. Po tem zadeku je trener Ildar Rahmatullin izvedel menjavo v vratih domačih. Nal Kavčič enostavno ni imel svojega dneva in izgledalo je kot da je malce podlegel pritisku prvega vratarja. A vsekakor gre za odličnega vratarja na katerega lahko v prihodnosti resno računamo. Menjava vratarja niti ni bila posledica slabših obramb, ampak bolj poizkus trenerja, da “resetira” ekipo. Priložnost v vratih Olimpije tako je dobil mladi Jakob Zupančič, sicer vratar v selekciji U-14.

“Šok terapija” z menjavo vratarja je na videz delovala in Mark Sojer je kmalu v igri z igralcem več ob podaji Nala Brodnika in Marka Ložarja izid ponovno znižal na 4:6 (posnetek tega zadetka si lahko ogledate na spodnjem video posnetku). In kot da bi vsak zadetek v mreži gostov igralce Olimpije popolnoma uspaval je čez nekaj minut sledil nov hladen tuš. 7:4 za goste. Igralci Olimpije so nato igro nadaljevali v krču. Novih priložnosti ni bilo in malce smo se že zbali, da danes mogoče preobrat v tekmi vseeno ne bo možen.

Sledil je odmor in pričetek zadnje tretjine. Tokrat pa so Ljubljančani v tretjino vstopili tako kot treba. V roku dveh minut smo videli tri zaporedne zadetke: Mark Sojer (Nal Brodnik) za 5:7, Luka Povirk (Tom Sojer) za 6;7 in nato ponovno danes odlični Mark Sojer (Urh Ilič) za 7:7. Ofenzivo Zelenih so sicer nato gostje uspeli zaustaviti, a premoč Ljubljančanov se je nadaljevala. Obleganje vrat gostov je trajalo vse do 51.minute, ko je Mark Sojer (ob podaji Marka Ložarja in Luke Šinkovca) prvič v srečanju prinesel vodstvo domačim. In to vodstvo domači niso izpustili iz rok vse do konca tekme. Borbeni gostje so še napadali in v 59.minuti celo poizkusili z igro brez vratarja, kar pa se jim je maščevalo. Napačno so izbrali trenutek, ko bi moral vratar zapustiti ledeno ploskev. Gostje so pridobili plošček, vratar gostov je zadrsal proti rezervni klopi, a še preden je vratar prišel do menjave, so si Ljubljančani plošček priborili nazaj. Nik Pratneker Hatič je lepo podal Urhu Iliču, ki je nato prehitel gostujočega vratarja, ki je hitel nazaj v vrata in postavljen je bil končen rezultat 9:7.

Glede na prikazano je ekipa pod vodstvom Ildarja Rahmatullina in pomočnika Andreja Hebarja vsekakor lahko zadovoljna z razpletom. Domači so pokazali veliko borbe in vse čestitke, da jim je uspel preobrat tako kot jim je. Nekaj zaskrbljenosti zaradi prevelike števila napak v obrambi pa vseeno ostaja, a verjamemo, da bodo napake do naslednjega srečanja odpravljene.

Od tekmecev Olimpije na vrhu razpredelnice so zanesljivo zmagali tudi Jeseničani (6:0 proti Triglavu) in Blejčani.(10:3 proti Team Zagreb), ekipa Slavije pa je šele po streljanju kazenskih strelov strla odpor Beograjčanov. S tem so vodstvo prevzeli Jeseničani, ekipa Slavije je trenutno druga, ekipa Olimpije pa tretja, a z dvema tekmama manj, tako da imajo Ljubljančani dobro izhodišče za prvo mesto na prvenstveni lestvici. Do konca rednega dela so še 4 krogi (za Ljubljančane 6, ker imajo dve zaostali tekmi). O končnem razpletu bosta odločali predvsem tekmi na koncu, ko Ljubljančani prekrižajo palice najprej z ekipo Slavije, nato pa še z ekipo Jesenic. Seveda pa bo potrebno vmes zmagati na preostalih tekmah s tekmeci z dna lestvice. Prva takšna tekma prihaja že v soboto, ko se Ljubljančani odpravljajo v Zagreb.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogleda na tej povezavi.

 

 

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top