skip to Main Content
Kadeti po težki tekmi ostajajo neporaženi

Sobota 14.10 je prinesla 6.tekmo državnega prvenstva selekcije U-16.

Varovanci trenerje Ildarja Rahmatullina so v dosedanjih 5 tekmah 5 zmagali, današnji nasprotnik, ekipa HK Slavija Junior, pa je v odigranih 4 tekmah po dvakrat zmagal in dvakrat izgubil. Čeprav se je tekma odvijala v Tivoliju, smo lahko upravičeno pričakovali težko tekmo. In tako je tudi bilo.

Avtor: Marko Šubic

Tekma se je pričela izenačeno in s trdimi dvoboji. Posledica so bile izključitve, ki so se pričele kopičiti pri gostih. Prva izključitev je prišla na vrsto v 7.minuti. Še pred iztekom prve kazni, je na klop za kaznovane moral oditi še en gostujoč igralec, tako da so Zmaji nekaj časa napadali z dvema igralcema več na ledu. Prednosti niso izkoristili, prav tako pa ni bila izkoriščena nova prednost igralca več v 12.minuti. Šele, ko je v 16.minuti sodnik že četrtič pokazal gostujočemu igralcu pot na klop za kaznovane, so domači igralci to znali izkoristiti. Po podaji Marka Sojerja in Blaža Stipaniča je zadel Tom Sojer.

V drugi tretjini se je borba nadaljevala. Najprej smo v 23.minuti videli prvo izključitev na domači strani. Zaradi udarca s palico je na klop za kaznovane odšel Žiga Ravnikar. Gostje pa so to hitro izkoristili in rezultat je bil izenačen 1:1. Takoj po prejetem zadetku, je bil zaradi spotikanja izključen še Mark Sojer, a tokrat gostje niso bili uspešni. So pa bili v nadaljevanju ob novi izključitvi na strani gostov, uspešni domači napadalci. V 29.minuti, je v igri z igralcem več po podaji Tom Sojerja zadel Nal Brodnik. A tudi s tem zadetkom se tekma še ni prelomila, saj so se gostje borili še naprej in v 35.minuti je bil izid ponovno izenačen.

Zadnja tretjina pa je končno pripadala domačim igralcem. Začetek sicer ni bil idealen, saj je moral v 42.minuti na klop za kaznovane Nejc Koncilja. Gostje so nekaj časa napadali, nato pa so naredili napako pri menjavi in prednost igralca več na ledu je splavala po vodi. Novo izključitev zaradi prekrška na strani gostov smo nato videli v 50.minuti, kar pa so Zmaji že po nekaj sekundah znali izkoristiti. Podal je Žiga Ravnikar, zadel pa Miha Žitko. Ta zadetek je dokončno pokopal upe gostujočih igralcev, saj sta v naslednjih minutah sledila dva hitra zadetka Žige Mehleta (pri prvem zadetku sta podala Mark Sojer in Blaž Stipanič, pri drugem pa Gašper Cvetko). 5:2 je bila dovolj visoka prednost, da so jo Ljubljančani mirno pripeljali do konca in tekmo uspešno zaključili z zmago.

Avtor: Marko Šubic

Na preostalih tekmah so Jesenicačni doma visoko premagali sovrstnike iz Celja z rezultatom 15:0, Blejčani so v Kranju v začetku zadnje tretjine vodili že z 8:2, a na koncu tesno zmagali z 8:7, igralci Crvene zvezde pa so bili doma s 4:1 boljši od Maribora. Crvena zvezda je med tednom premagala tudi Jesenice s 5:3, Ekipa Team Zagreb je bila v tem krogu prosta.

Ljubljančani se nahajajo na vrhu prvenstvene lestvice kot edina neporažena ekipa, sledijo jim Blejčani in Zagrebčani. Tekmovanje se nadaljuje naslednji vikend, ko v soboto 21.10 Zmaji odhajajo na gostovanje k trenutno zadnji uvrščeni ekipi iz Celja.

 

Fotogalerijo s tekme (avtor Marko Šubic)  si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v prvenstvu Kadetov pa lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top