skip to Main Content
Kadeti po prvi tekmi v zaostanku za tekmecev v finalu

Sobota 24.marca je prinesla prve tekme finalnih obračunov v državnem prvenstvu U-16.

V Ljubljano je prispela ekipa HD Hidria Jesenice. Obe ekipi sta bili zelo izenačeni že v rednem delu prvenstva in vsekakor je bil na sporedu pravi finalni obračun (finalni obračun se bo odločil na dve zmagi).

Avtor: Amir Hatič

Žal pa se tokrat tekma ni izšla tako kot smo si želeli. Gostje so pritisnili že od prve minute. Ljubljanska obramba je nekaj časa zdržala, nato pa so gostje v 12.minuti prvič zadeli. Kmalu zatem je sledil še drug zadetek, proti koncu tretjine pa so gostje postavili končni rezultat prve tretjine z vodstvom 3:0.

Gostje so z zadetki nadaljevali tudi v drugi tretjini. Sredi tretjine so povišali na 4:0, v 37.minuti pa je semafor kazal že visokih 5:0. Vseeno pa so Ljubljančani zadeli še pred koncem druge tretjine in tako vlili nekaj upanja za nadaljevanje. V 39.minute je zadel Ravil Galeev.

A kljub trudu, preobrata v zadnji tretjini ni bilo Videli smo nekaj akcij in skozi celotno tretjino kar tri izključitve na strani Zmajev, a novih zadetkov ni bilo. Tekma se je tako končala z zmago gostov 5:1, ki so tako v finalni seriji povedli z 1:0 in za osvojitev državnega naslova potrebujejo še eno zmago.

Po tekmi z rezultatom in prikazanim trener Ildar Rahmatullin seveda ni bil zadovoljen: “Prikazali smo premalo za finale. Tekmec je že na začetku pobegnil in poti nazaj več ni bilo. Sledi povratna tekma, kjer upam, da pokažemo drugačen obraz.

V paru za 3.mesto je Bled po podaljških s 5:4 premagal Slavijo. Tekma je bila vseskozi izenačena. Blejčani so 4-krat povedli, a so jih Založani 4-krat ujeli. Na koncu pa je prevagal zadetek v podaljšku. Druge tekme parov bodo na sporedu v torej 27.marca.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Razplet končnice državnega prvenstva lahko spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top