skip to Main Content
Kadeti novi finalisti državnega prvenstva

Torek 14.3 je prinesel še drugo polfinalno tekmo državnega prvenstva za selekcijo Kadetov U-16.

Zmaji so se “odpravili” na gostovanje k ekipi Crvene Zvezde. Pot ni bila dolga, saj igralci iz Beograda svoje “domače” tekme v končnici igrajo v Sloveniji, tako da se je tekma odigrala kar v Tivoliju. Z ekipo Crvene zvezde so Zmaji v rednem delu vedno igrali tesne, zanimive in zelo borbene tekme. V končnici so žal igralci iz Beograda ostali brez nekaj glavnih igralcev, ki bodo te dni nastopili na svetovnem prvenstvu Divizije II-B v Beogradu (za U-18), tako da se je čar tekem malce izgubil, a vseeno gre za polfinale državnega prvenstva.

Na prvi tekmi so zasluženo zmagali Zmaji s 5:1. Premoč Zmajev je bila očitna, a trener Ildar Rahmatullin z igro svojih varovancev ni bil povsem zadovoljen, zato je bila ekipa na drugo tekmo pripravljena še bolje.

Druga tekma se je pričela zelo podobno kot prva. S prevlado Zmajev. Že v 3. minuti so Ljubljančani vodili z 2:0. Najprej so Zmaji v 2.minuti lepo prodrli v napadalno tretjino Miha Žitko je podal Žigi Kebru, ta pa je zadrsal za golom in nato podal Žigi Mehletu. Žiga je zadrsal proti vratom ter z zadnjo stranjo palice ustrelil proti vratom. Strel niti ni bil zelo močan, a je bil dovolj zvit, da Beograjski vratar ni mogel dobro posredovati. Plošček je sicer nekako uspel delno obraniti, a je ta vseeno končal v mreži (posnetke vseh zadetkov si lahko ogledate na spodnjem posnetku). Po sodniškem metu na sredini igrišča so Ljubljančani kmalu krenili v nov napad. Tokrat sta kombinirala Gregor Žeželj in Luka Šinkovec. Plošček je prišel do Gašperja Lesjaka, ki je z nekaj metrov pred vrati močno ustrelil v zgornji kot vrat in vratar Crvene Zvezde je bil nemočen.

V nadaljevanju se je podobno kot na prvi tekmi igra po hitrem vodstvu Ljubljančanov umirila. Vseeno pa so bili igralci Olimpije dovolj zbrani, da gostom niso pustili veliko prostora v igri in možnosti za znižanje vodstva v resnici niti ni bilo. Za nameček so proti koncu tretjine z igralcem manj Zmaji vodstvo še povišali. Najprej je bil zaradi spotikanja izključen Miha Žitko. Beograjčani so poizkušali organizirati napad, a so Ljubljančani plošček uspeli odbiti globoko v obrambno tretjino Crvene zvezde. Ko so se igralci iz Beograda pripravljali na organizacijo novega napada, pa je Mark Sojer Beograjskemu igralcu ukradel plošček, sam zadrsal proti vratarju in zanesljivo zaključil akcijo. S 3:0 se je tretjina nato tudi končala.

Igra v drugi tretjini je bila zelo podobna igri v drugi polovici prve tretjine. Ljubljančani so bili boljši nasprotnik in so bistveno več napadali. Beograjčani, pa so z občasnimi poizkusi polprotinapadov poizkušali iztržiti kaj več, a jim to ni uspelo. Prvi so zopet zadeli Ljubljančani. V napad so sicer krenili igralci Crvene Zvezde, a je našemu prvemu napadu uspelo plošček prestreči in po hitri kombinaciji Marka Sojerja ter Nala Brodnika v protinapadu, se je sam pred vratarjem znašel Urh Ilič, ki je zanesljivo zadel. Igrala se je 22.minuta. Nov zadetek je nato prišel šele v 33.minuti. Ponovno je bil v igri prvi napad. Nal Brodnik je kombiniral v napadalni tretjini. Plošček je prišel do Marka Sojerja, ki se je boril ob ogradi. Ta si ga je priboril in ga podal za gol Urhu Iliču, ki pa je nato krenil pred gol in z natančnim strelom povišal vodstvo Zelenih na 5:0. Po tem zadetku je trener Ildar Rahmatullin v vratih zamenjal vratarja. Namesto zanesljivega Vala Usnika je v vrata prišel odlični Nal Kavčič.

Do novih zadetkov smo čakali do 38.minute. Najprej so v hiter protinapad krenili Ljubljančani. Mark Sojer je prihajal sam v napadalno tretjino ob strani, a se je proti ploščku zapodil tudi Beograjski vratar. Posredovanje je bilo tvegano, saj je za kar nekaj metro zapustil svoja vrata. Odlično priložnost so poizkušali izkoristiti Ljubljančani, a jim to žal ni uspelo. Borbeni Beograjčani so nekako preprečili nekaj nevarnih strelov proti pol praznim vratom. A plošček ni zapustil njihove obrambne tretjine. Ponovno so si ga na ogradi priborili Zmaji in po kombinaciji Tilna Kosmača in Nala Brodnika je plošček le prišel do Marka Sojerja, ki pa je bil tokrat pred vrati natančen in z zadetkom povišal vodstvo na 6:0. Sodniški met na sredini igrišča so nato dobili Beograjčani, a so Ljubljančani hitro pridobili plošček nazaj in zadrsali v nov napad. Žiga Mehle je zadrsal okoli vrat in podal plošček na modro črto Mihi Žitku, ki ga je poslal pred vrata. Tam pa je spretni Gregor Žeželj spremenil smer ploščku in ta je končal v mreži. 7:0 je bil tudi končni rezultat tretjine.

Zadnja tretjina se je pričela zelo mirno. Razen občasnih napadov in nekaj iskric med igralci veliko akcij ni bilo. Nato pa je prišla 51.minuta in nova izključitev na strani Crvene zvezde. To so izkoristili igralci Olimpije in postavili napadalno formacijo. Nekaj časa so kombinirali. Nato pa je Urh Ilič podal Marku Ložarju na modro črto. Ta je sprožil močan strel proti vratom. Na poti proti vratom je smer ploščku malce spremenil Nal Brodnik in vodstvo Ljubljančanov je znašalo že 8:0. Že takoj v naslednji minuti so bilo Zmaji ponovno v napadu. Kombinirali so in z nekaj streli poizkusili presenetiti vratarja, a žal neuspešno. Do ploščka so že prišli Beograjčani in ko so skušali organizirati nov napad, jim ga je Žiga Mehle spretno ukradel, zadrsal proti vratom, lepo podal Tilnu Kosmaču, ki je zanesljivo zadel za 9:0.

10.zadetek je sledil 2 minuti kasneje po novi izključitvi na strani Beograjčanov. Zmaji so kombinirali v napadalni tretjini. Najprej je s strelom poizkusil Urh Ilič, odbitek pa je prišel do Marka Sojerja, ki je tako dosegel nov zadetek. 2 minuti kasneje pa so končno do svojega zadetka prišli tudi igralci v rdečih dresih. Najprej so dobili sodniški met v napadalni tretjini. Aleksandar Vukovič je lepo zadrsla proti vratom in iz bližine s strelom z zadnjim delom palice zanesljivo ukanil Ljubljanskega vratarja.

Čisto končana tekma pa s tem še ni bila. Zadnji gol smo videli v zadnji minuti tekme. Mark Sojer je zadrsal v napad, podal Urhu Iliču, ki pa ni uspel premagati vratarja. Oba igralca sta se nato borila za plošček za Beograjskimi vrati. Priboril si ga je Mark Sojer, ki je zadrsal pred vrata in ustrelil. Njegov strel je Beograjski vratar ubranil, a do odbitka je prišel Urh Ilič, ki je zanesljivo zadel in s tem dosegel tudi končni rezultat tekme. 11:1.

Zaslužena in zanesljiva zmaga Ljubljančanov, ki se bodo v finalu pomerili z ekipo Jesenic. Jeseničani so z 2:0 v zmagah premagali ekipo Slavije. Sicer povsem zasluženo, a tekme niso bile lahke. Na prvi tekmi so Jeseničani vodili že s 3:0, a so igralci iz Zaloga rezultat preobrnili v lastno vodstvo 4:3. Na koncu so vseeno tik pred koncem Jeseničani povedli s 5:4 in tik pred zaključkov z golom v prazno mrežo postavili končen rezultat 6:4. Na drugi tekmi so prvi povedli Založani. V drugi tretjini so Jeseničani najprej izenačili, nato pa še povedli. Igra se je dokončno prevesila v korist Jeseničanov v zadnji tretjini, tako da se je tekma končala z rezultatom 8:1. Prva finalna tekma bo na sporedu v torek 21.3 v Tivoliju. Finale se igra na dve dobljeni tekmi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje in razvrstitev v končnici lahko spremljate na tej povezavi.

Posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top