skip to Main Content
Kadeti niso uspeli zadržati visokega vodstva, so pa zadržali vodstvo na lestvici

Sobota 7.1 je prinesla prvo letošnjo prvenstveno tekmo za selekcijo U-16. Fantje so se odpravili na gostovanje na Bled.

Ekipa Bled se trenutno drži sredine lestvice. V začetku sezone so Blejčani na lestvici še držali stik z vodilno trojico, v sredini sezone, pa so malce popustili. Vseeno se je trener Zelenih Ildar Rahmatullin zavedal, da bo to težko gostovanje in prav je imel…

Avtor: Gregor Podrekar

Srečanje se je pričelo dokaj izenačeno. Nekaj več strelov smo videli s strani Blejskih igralcev. In Blejčani so v 6.minuti tudi prvi povedli. V hitrem protinapadu je Aljoša Pretnar z natančnim strelom v levi zgornji kot premagal Ljubljanskega vratarja. Po vodstvu domačinov so Ljubljančani prevzeli pobudo. Prvo priložnost so imeli že nekaj sekund po prejetem zadetku, ko je po dobljenem buliju v napad zadrsal Urh Ilič, a domači vratar je bil na mestu. Sledili so napadi Ljubljančanov, ki so jih z vmesnimi protinapadi razbijali domačini. A nevarnejši so vseeno bili igralci iz Ljubljane. Ko je že kazalo, da so napadi Zelenih pojenjali, pa je prišla 19.minuta. Gregor Žeželj je za golom z borbeno igro priigral plošček, ga poslal pred gol, kjer je spretni Gašper Lesjak izid izenačil. To pa še ni bilo vse. Plošček v buliju so na sredini sicer dobili domačini, a je Nal Brodnik lepo spremljal obrambne igralce domačih, ki so naredili napako in Nal Brodnik je v samostojnem prodoru samo 7 sekund po izenačujočem zadetku Olimpijo že popeljal v vodstvo 2:1.

Avtor: Gregor Podrekar

2.tretjino so dobro začeli Ljubljančani, ki so se hitro znašli v igri z igralcem več, a žal prednosti niso uspeli unovčiti. To se jim je maščevalo v 24.minuti, ko so vztrajni in borbeni domačini izid izenačili na 2:2. Mreže niso dolgo mirovale. Že manj kot minuto kasneje je Mark Sojer lepo zadrsal za gol, močno podal pred gol, kjer je Nal Brodnik s strelom “iz prve” po tleh premagal nemočnega domačega vratarja. 3:2 za Olimpijo. Odprta igra se je nadaljevala tudi po tem zadetku. Nevarnejši so bili domačini, a je Val Usnik z nekaj odličnimi obrambami izid obdržal nespremenjen. Sledil je protinapad Ljubljančanov v katerem se je zopet odlično znašel Nal Brodnik in vodstvo Zelenih se je povečalo. 4:2. V naslednjih minutah novih akcij ni manjkalo. Najprej smo videli igro 4 na 4, v določenem trenutku pa celo 4 na 3 v korist Olimpije, a novih zadetkov ni bilo vse do 35.minute. Najprej so Ljubljančani zdržali 2-minutni pritisk domačinov po izključitvi Urha Iliča. Ravno Urh Ilič je zaposlil Marka Sojerja, ki je vztrajno držal plošček v svoji posesti, vse dokler ni uspel z njim izza gola pridrsati pred vratarja in 5:2 za Olimpijo. Marsikdo je pomislil, da je tekma tu že končana, a žal ni bilo tako…

Avtor: Gregor Podrekar

Domačini so se borili naprej, Ljubljančanom pa je malce pošla koncentracija in tako je najprej v 37.minuti Aljoša Pretnar znižal na 5:3, v 40.minuti pa je Gaber Podrekar znižal še na 5:4.

Sledila je zadnja tretjina. V resnici igra kot takšna v tej zadnji tretjini za Olimpijo niti ni bila tako slaba. Domačine so celo nastreljali v strelih na gol 15:12. Vendar učinkovitosti in zbranosti ni bilo več. V 50.minuti je Tim Borse izid izenačil. Do konca tretjine smo nato videli še nekaj nevarnih strelov na obeh straneh. Še posebej nevarno je bilo med 56. in 58. minuto, ko so igralci Olimpije igrali z igralcem manj. A rezultat je ostal nespremenjen.

V podaljšku pa Ljubljančani niso uspeli zdržati psihološkega in fizičnega pritiska in že konec prvem minute so domači zadeli in osvojili zmago po podaljšku.

Celotno tekmo si lahko ogledate na posnetku spodaj.

Trener Ildar Rahmatullin vsekakor ni mogel biti zadovoljen s prikazanim. Velik del srečanja so igralci Olimpije sicer igrali dobro, a vse preveč je bilo napak v obrambi in izgubiti srečanje po vodstvu 5:2 nikoli ni dobro. Igralci Olimpije z osvojeno točko vseeno ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice, a novih spodrsljajev si v nadaljevanju ne bodo smeli privoščiti, če želijo obdržati najboljšo pozicijo pred pričetkom končnice. Do konca prvenstva imajo Ljubljančani še 7 tekem. Prva naslednja bi morala biti lažja. V Tivoli 21.januarja prihaja ekipa Maribora. Upamo in pričakujemo nove tri točke.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top