skip to Main Content
Kadeti niso uspeli zadržati točk doma

V soboto 23. novembra so naši kadeti odigrali novo tekmo v državnem prvenstvu. V Tivoli je pripotovala ekipa iz Bleda.

Blejčani so bili pred tekmo na prvenstveni lestvici uvrščeni tik pred našimi zmaji, tako da je bila tekma glede uvrstitve na lestvici dokaj pomembna. Pričakovalo smo lahko težko tekmo in točno takšno smo tudi dobili.

V tekmo so malce bolj podjetno vstopili gostje. Ti so bili več pri ploščku. Sicer pa je bila tekma hitra in zanimiva. V takšni igri je v 8. minuti prišlo do prve izključitve na naši strani. To pa so gostje dokaj hitro izkoristili. Sredi pritiska na naša vrata je sledil neugoden strel z modre črte in naš vratar je bil premagan. Kmalu zatem je do izključitve prišlo še na njihovi strani, a tu naši napadalci niso bili enako učinkoviti kot gostje. Ostalo je pri vodstvu ekipe HKMK Bled z 1:0. Igra je ostala dokaj hitra in uravnotežena, a pri tem so bili vseeno bolj učinkoviti gostje. V 15. minuti je sledil nov strel od daleč. Tokrat je bil plošček preusmerjen in sledil je nov zadetek za goste. Ti so vodili že z 2:0, kar je bil nato tudi končni rezultat prvega dela igre.

Če so bili napadi naših igralcev v prvem delu malce prazni, pa to ne velja za drugi del. V drugi del so naši igralci vstopili z igralcem več na ledu, saj je bil proti koncu prve tretjine izključen gostujoči igralec. Tokrat smo to znali izkoristiti. Sledil je pritisk na vrata gostov. Nekaj časa so se gostje uspešno branili, nato pa je Jan Lan Matija podal do Karlo Marinkoviča, ki je sredi 22. minute dosegel prvi zadetek za našo ekipo. Izid je bil znižan na 2:1. Kmalu zatem je bil izključen še en gostujoči igralec in pritisk na vrata se je nadaljeval. A novega zadetka našim ni uspelo doseči. V 26. minuti pa je prišlo do izključitve na naši strani, saj se je na ledu znašlo kar 6 naših igralcev. S tem se je pritisk naših zmanjšal in gostje so ujeli svoj ritem. Prednosti igralca več sicer niso izkoristili, so pa zato zadeli kmalu po tem, ko sta bili ekipi nazaj v polnih postavah in vodstvo gostov je v 28. minuti znašalo 3:1. Tu so polno pobudo zopet prevzeli gostje. A če je našo pobudo v uvodu zaustavila naša izključitev, se je podobno zgodilo tudi gostom. Ob njihovi pobudi je prišlo do izključitve. Tu naši napadalci sicer prednosti igralca več na ledu niso izkoristili, se je pa zato igra uravnovesila. Do konca tretjine smo nato spremljali odprto igro s priložnostmi, a novih zadetkov ni bilo in 3:1 je bil tudi končni rezultat po koncu 2. tretjine.

Zadnja tretjina se je pričela z malce bolj zadržano igro na obeh straneh. Kar nekaj časa ni bilo prekinitve in igra je potekala bolj v srednjem delu igrišča. Prva prekinitev igre je sledila šele po 4 in pol minutah igre in na žalost je do prekinitve prišlo zaradi zadetka gostov. Ponovno je bil za našega vratarja usoden strel od daleč. Gostje so vodili že s 4:1. A naši fantje se tu niso predali. Kmalu za tem je sledila izključitev na strani gostov, ki smo jo uspešno vnovčili. Podal je Martin Vahen, strelec pa je bil ponovno Karlo Marinkovič. Tu so naši začutili svojo priložnost in ponovno so malce bolj pritisnili na gostujoča vrata. A pri tem niso bili uspešni. Sledilo je celo nekaj prekrškov na naši strani. V danem trenutku so se gostje znašli celo z dvema igralcema več na ledu. A vse to je naša obramba zdržala in v 54. minuti je sledil nov zadetek. Po levi strani je sam prodrl Tay Petronijevič Lepša, ki je z zadetkom izid znižal na 4:3. Sledila je odprta igra s priložnostmi. Naši napadalci so stopnjevali pritisk. Sledilo je nekaj nevarnih strelov, še posebej pa je bilo nevarno v zadnjih sekundah, ko se je kar dvakrat pred gostujočimi vrati ustvari gneča, v kateri pa niti prvič, niti drugič plošček ni našel poti v mrežo. Na koncu je tako ostalo pri rezultatu 4:3 in zmago gostov.

Na preostaluh tekmah so Mariborčani po podaljšku premagali VSV s 4:3, Jeseničani pa prav tako po podaljšku ekipo Slavije s 5:4. KAC pa je visoko in zanesljivo ugnal Celje z 18:1. Z današnjim porazom zmaji ostajajo na 5. mestu prvenstvene lestvice in sedaj zopet malce več zaostajajo za vodilnimi. Za 4. uvrščenim Bledom zaostajajo že 7 točk. Prvenstvo se za naše igralce nadaljuje že v torek, ko jih čaka nova težka tekma. Odpravljajo se na Jesenice…

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top