skip to Main Content
Kadeti niso odigrali slabe tekme, a se z Bleda vračajo praznih rok

Nova tekma naših kadetov je prišla na vrsto že ta četrtek. Naši kadeti namreč naslednji vikend odpotujejo na nov turnir EBYSL U-16 v Celovec in zato so to tekmo odigrali malce v naprej. Tokrat so se zmaji odpravili na Bled.

Pred tekmo sta obe ekipi v dosedanjih 5 tekmah dosegli 3 zmage in dva poraza. Pričakovali smo torej enakovredno in izenačeno tekmo in na nek način se je tekma tako tudi odvila. Naši zmaji so tekmo odprli zelo dobro.  Že v 9. minuti je Gašper Šubic dosegel svoj drugi zadetek (pri obeh zadetkih je podal Karlo Marinkovič, pri enem od teh pa Martin Vahen). O domači se niso pustili zmesti in do konca tretjine je bil izid že izenačen.

Domači igralci so izkoristili nalet iz konca prve tretjine in v začetku 2, minute nadaljevanja so domači povedli s 3:2. A tudi zmaji na tekmi še niso rekli zadnje besede. Še v isti minuti je za novo izenačenje zadel Tay Petronijevič Lepša. Izenačena in borbena igra se je nadaljevala. Na žalost pa so bili ponovno uspešni domači igralci. V 29. minuti so prešli v novo vodstvo.

Tu pa se je učinkovitost ljubljanskih napadalcev zaustavila. Priložnosti so še prihajale. Naši zmaji so pri rezultatu 4:3 zadeli tudi okvir vrat, a do konca tekme so zadevali le še domači. V drugi tretjini je sicer rezultat ostal nespremenjen 4:3, je pa Bled na 5:3 povedel že 42. minuti. Tekma se je dokončno odločila v 55.minuti, ko sta sledila nova dva hitra zadetka za končni 7:3 domačih.

V tekmi, kjer so imeli naši nekaj težav tudi s poškodbami je z mešanimi občutki tekmo spremljal tudi naš trener Ildar Rahmatullin: “Dejansko nismo igrali slabo. Rezultat ne kaže pravega razmerja na tekmi. No, domači so sicer zasluženo zmagali. Imeli smo nekaj problemov s poškodbami in upam, da se bo v naslednjih dneh to uredilo, saj nas naslednji vikend čaka pomemben turnir v Celovcu.“.

Kot rečeno, naši kadeti v petek odpotujejo v Celovec na nov EBYSL U-16 turnir. Domače prvenstvo pa nato nadaljujejo z dvema malce lažjima tekmama. Prva od teh bo na sporedu 15.oktobra, ko v Tivoli prihaja Celje.

 

Statistiko tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji kadetov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top