skip to Main Content
Kadeti niso bili kos borbenim domačinom v Zagrebu

V soboto 11. januarja se je nadaljevalo državno prvenstvo kadetov (u-17). Naši zmaji so se odpravili v Zagreb. Glede na težke, tekme ki so jih odigrali v zadnjem času ter glede na zadnji, malce nesrečen domači poraz, proti Jesenicam, je bila tekma z Zagrebom kar dobrodošla. Zagreb se namreč nahaja bolj na dnu prvenstvene lestvice. Oktobra so na primer zmaji že gostovali v Zagrebu in so zmagali z 8:1.

Vseeno pa se je pokazalo, da so razlike med ekipami manjše kot se zdijo in da če na tekmo niso 100% pripravljen, lahko kar hitro zaideš v težave, tudi proti ekipam, ki so na videz slabše. Domači igralci so bolje odprli tekmo in povedli že v 4. minuti. Naši igralci niso bili popolnoma osredotočeni na tekmo in prvi del igre je kar nekako minil brez našega pritiska. Proti koncu prvega dela pa so domači zadeli še enkrat in poskrbeli, da je bilo njihovo vodstvo na prvem odmoru že 2:0. To je naše igralce končno malce prebudilo in v drugi tretjini smo zaigrali bolje. Najprej je v 25. minuti na 2:1 znižal Tevž Žibert, v 27. minuti pa je Tian Hebar (po podaji Tay Petronijevč Lepše) izkoristil še igro z igralcem več in rezultat je bil izenačen na 2:2. Vse je kazalo, da se bo tekma obrnila v smer v katero smo pričakovali, a temu ni bilo tako. Naši igralci so ob izenačenem rezultatu obstali. To so izkoristili domači, ki so v 31. minuti zadeli in ponovno prešli v vodstov. 3:2 je bil tudi končni rezultat po 2. tretjini igre.

V zadnji tretjini smo pričakovali nov nalet naših, a tega žal ni bilo. Borbeni domači igralci so dobili krila in namesto domačega vratarja, je več dela imel naš vratar. Domači igralci so to izkoristili. V 47. in 51. minuti sta sledila dva zadetka domačih in vodstvo je bilo kar naenkrat že 5:2. Tay Petronijevič Lepša je sicer v 56. minuti izid še znižal na 5:3, a moči in koncentracije za preobrat danes ni bilo. Domači so na koncu zasluženo slavili s 5:3.

Po tekmi je bil razočaran ter kritičen tudi glavni trener zmajev Ildar Rahmatullin: “Igralci niso bili z glavo pri današnji tekmi. Če nisi zbran in če se na gostovanje ne odpraviš 100% osredotočen, lahko tekmo hitro izgubiš in to se je danes zgodilo nam.

Na preostalih tekmah je Slavija premagal Maribor s 7:4, VSV je premagal Triglav s 6:2, HKMK Bled pa je bil boljši od Celja z 9:2. Naši zmaji sicer ostajajo na 4. mestu, a imajo nekaj več odigranih tekem z neposrednimi tekmeci. Do konca prvenstva bo torej potrebno bolj uspešno pridobivati nove točke. Naslednja tekma bo že zelo pomembna z neposrednim tekmecev. Kadeti se namreč v soboto odpravljajo na Bled.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top