skip to Main Content
Kadeti na Jesenicah niso bili uspešni

V soboto 2. oktobra so novo tekmo odigrali naši kadeti. To soboto bi sicer morali imeti prost dan, a so nato vseeno v naprej odigrali tekmo, ki bi morala biti na vrsti tekom tedna. Zmaji so odšli v goste na Jesenice.

Naši so v tekmo vstopili z dvema prejšnjima zmagama, domači pa so v prejšnjih dveh tekmah enkrat zmagali in enkrat izgubili.

Tekma se je pričela z rahlo pobudo domačih. A naši so se dobro branili. Nato je prišla na vrsto prva izključitev na naši strani. V 5. minuti so domači zadrsali z enim igralcem več na ledu. Videli smo kar nekaj priložnosti. Eno izmed njih so imeli tudi naši, ko je Jan Petelinkar sam zadrsal proti nasprotnikovim vratom. A zadetek so nato vseeno dosegli domači. Po nekaj strelih in pritiskom na naša vrata je sledil strel z modre črte. Strel ni bil najmočnejši, a je bil dovolj “zoprn”, da je prelisičil našega vratarja. Domači so povedli 1:0.

Igra se je nadaljevala in kmalu so bili naši tisti, ki so zadrsali z igralcem več na ledu. Naši so pritisnili, zadetka pa ni bilo. Nato pa je sledil nov prekršek na strani domačih in naši so prišli celo do dveh igralcev več na ledu. To pa so naši hitro izkoristili. Dobili so plošček v sodnikovem metu, plošek je prišel najprej do Jana Petelinkarja, nato to Iana Petronijevič Lepše, na koncu pa je zanesljivo zadel Tevž Žibert.

Igra z izključitvami zdaj na eni strani, nato na drugi strani se je nadaljevala, a strelci v nadaljevanju tretjine niso bili več tako učinkoviti. Domači so sicer v eni izmed takšnih priložnosti zadeli okvir vrat, a rezultat 1:1 je ostal nespremenjen vse do konca tretjine.

V drugi tretjini se je igra malce umirila. So pa naši imeli dvakrat tudi igralca manj na ledu. A nič od tega rezultata ni spremenilo in 1:1 je bil izzid tudi ob vstopu v zadnjo tretjo tretjino.

V zadnji tretjini pa je bil bilo zopet bolj napeto. Najprej so v 43. minuti ponovno zadeli domači. V gneči pred našimi vrati, so bili bolj spretni in plošček porinili v naša vrata. Nekaj minut kasneje so domači še enkrat zadeli okvir vrat. Tudi pobuda je ostala na strani domačih, saj so si naši malce kasneje prislužili celo 5 minutno izključitev. 6 minut in pol pred koncem srečanja sta ekipi ponovno zadrsali v polnih postavah. A naš nalet je presekal zadetek domačih. Naši so bili v napadu, a domači so plošček ukradli in ušli v protinapad, kjer so bili uspešni. Rezultat je bil 3:1 za domače.

A tekma se tu še ni končala. Naši so se kmalu vrnili. V napadu je Lev Lesar podal do Marka Škofica. Ta je ustrelil na vrata. Plošček je zletel mimo vrat, a na palico Janu Petelinkarju, ki je zadel. Rezultat je bil 3:2, do konca tekme pa še več kot 4 minute. Naši so pritisnili, priigrali so si nekaj priložnosti, na koncu poizkusili še v igri brez vratarja. A vse to je pripeljalo le do novega zadetka domačih, ki so v zadnji minuti zadeli v prazno mrežo. 4:2 je bil nato tudi končni rezultat tekme.

Naši tekmovanje nadaljujejo v soboto 9.oktobra, ko v Tivoli prihajajo Blejčani.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top