skip to Main Content
Kadeti Kranjčanom v Tivoliju niso dopustili presenečenja

Torek 24.10 je prinesel nov krog Državnega prvenstva selekcij U-16.

V Tivoli je pripotovala ekipa HK Triglav. Ljubljančani so bili pred tekmo, kot edina še neporažena ekipa v letošnjem prvenstvu, favorit proti ekipi iz Kranja, ki se trenutno nahaja na sredini prvenstvene lestvice, a prvenstvene tekme so lahko vedno nepredvidljive…

Zmaji so krenili v igro tako kot se spodobi. Še preden se je tekma zares dobro začela, so domači v 4.minuti vodili že s 3:0. Najprej je zadel Žiga Ravnikar (podajalca Nal Brodnik in Gregor Žeželj), nato pa še dvakrat v razmaku nekaj sekund Žiga Mehle (pri enem zadetku je bil podajalec Mark Sojer). Po hitrih treh zadetkih, so se strelci v Zelenih dresih malce umirili, a prevlada domače ekipe je ostala. Večino časa se je igralo pred vrati gostujočega moštva in tako je več ali manj ostalo vse do konca prve tretjine. V tem delu igre so imeli domači igralci dvakrat tudi igralca več na ledu, kar pa niso izkoristili. Je pa zato v 16.minuti v igri 5-na-5 zadel Nal Brodnik (podaja Gregor Žeželj). Končni rezultat prve tretjine je bil torej 4:0.

Gostje so se prebudili šele v drugi tretjini. V začetku tega dela so nekajkrat lepo prišli do strela, a je Nal Kavčič poskrbel, da se vodstvo domačih ni znižalo. Domači igralci so pobudo nazaj prevzeli šele v 27.minuti, po izključitvi gostujočega igralca. V igri 5-na-4 so vršili pritisk na gostujoča vrata in skoraj čisto pred iztekom kazni tudi zadeli za vodstvo s 5:0. Kombinirala sta Miha Žitko in Nal Brodnik, plošček pa je bil na koncu podan Gregorju Žežlju, ki je lepo “iz prve” zadel iz neposredne bližine gostujočih vrat. Ko so nato Zmaji v 32.minuti zadeli še šestič (strelec Luka Ogrinc, podajalca pa Žiga Mehle in Mark Sojer) je že kazalo, kot da bo to zanesljiva zmaga domačega moštva.

A po tem zadetku so se Zmaji kar malce ustavili. Gostje so ponovno vzpostavili ravnotežje v igri in ponovno so postajali nevarnejši. V 35.minuti je gostujoči napadalec zadrsal v protinapad. Ljubljanski branilec ga je sicer že skoraj ujel, a mu je nato žal spodrsnilo, tako da se je gostujoči napadalec znašel sam pred domačim vratarjem, ki tokrat zadetka ni mogel preprečiti. Gostje so zadeli nato še v 37.minuti in vodstvo domačih ni bilo več tako prepričljivo kot je bilo še nekaj minut nazaj. Do konca tretjine so se nato napadi gostov vseeno malce zmanjšali, čemur so pripomogle tudi nove izključitve na strani gostov. Končni rezultat druge tretjine je bil torej 6:2.

Na začetku zadnje tretjine so imeli domači igralci še vedno 4 zadetke prednosti in kljub naletu gostov v drugi polovici druge tretjine, so imeli Zmaji še vedno vse niti igre v svojih rokah. Tretjina se sicer ni pričela najbolje, saj je moral v 43.minuti na klop za kaznovane Tim Sečen, kar pa gostje niso znali izkoristiti. So pa zato izkoristili svojo priložnost v začetku 49.minute in znižali rezultat na 6:3. Takoj za tem je bil izključen še Ljubljanski igralec Tim Novak, kar je vso situacijo malce zakompliciralo, a gostje tudi tokrat niso izkoristili igralca več na ledu. Rezultatska prednost iz prvega dela srečanja pa je bila vseeno prevelika, da bi gostje lahko poskrbeli za napeto končnico in tekma se je klub vsemu mirno pripeljala do konca in do nove zmage Zmajev s končnim rezultatom 6:3.

Na preostalih tekmah je Slavija prepričljivo slavila v Celju z 10:1, ekipa Zagreba je doma premagala Maribor z 9:3, še najbolj napeto pa je bilo na Jesenicah, kjer je Bled slavil s 3:2. Ekipa Crvene zvezde je bila v tem krogu prosta.

Na razpredelnici Olimpija, kot edina neporažena ekipa še vedno vodi, sledijo Bled, Slavija ter Team Zagreb. Prvenstvo se nadaljuje v soboto 28.10, ko Zmaji odpotujejo v Zagreb.

 

Fotogalerijo s tekme (avtor Marko Šubic)  si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v prvenstvu Kadetov pa lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top