skip to Main Content
Kadeti klonili v derbiju kroga

Sobota 13.januar je prinesla nov krog državnega prvenstva selekcij kadetov (U-16).

V Tivoli je prispela ekipa HKMK Bled. Obe ekipi se nahaja na vrhu prvenstvene lestvice, tako da smo lahko pričakovali težko, zanimivo in pomembno tekmo.

Avtor: Dejan Kavčič

Derbi kroga se je za Ljubljančane pričel zelo slabo. Še preden so se Zmaji zares zbrali, so gostje že napadali in zadevali. Po treh zaporednih zadetkih so gostje tako v 6.minuti že vodili s 3:0. Zmaji se šele takrat prišli do svojih priložnosti in v 9.minuti je upanje na preobrat s prvim domačim zadetkom prinesel Mark Sojer (podaja Blaž Stipanič in Žiga Mehle). A prva tretjina je vseeno pripadla gostom, ki so do prvega odmora še enkrat zadeli. 4:1 za goste je bil končni rezultat prve tretjine.

V drugi tretjini so nato domači igralci zaigrali tako kot znajo. Čeprav Zmaji prednosti igralca več v uvodnih minutah tretjine niso izkoristili, je nato vseeno najprej v 28.minuti na 4:2 znižal Blaž Stipanič (podaja Mark Sojer), nato pa je na 4:3 v 38.minuti znižal še Gregor Žeželj (podaja Miha Žitko in Žiga Ravnikar). Na koncu tretjine so imeli Zmaji novo priložnost v igri z igralcem več, a novih zadetkov ni bilo in 4:3 je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

Prednost v igri z igralcem več se je v korist Ljubljančanov prenesla tudi v uvodno minuto zadnje tretjine, a rezultat je ostal nespremenjen. Napade Zmajev je v 50.minuti presekal zadetek gostov, ki so tako povedli s 5:3. Tekma rezultatsko v tem trenutku sicer še ni bila odločena, a domačim igralcem do konca srečanja nato vseeno ni uspelo več zadeti in tekma se je končala z zmago gostov 5:3.

Na preostalih treh tekmah kroga je bil Triglav z 8:1 boljši od Crvene Zvezde, Slavija je z 8:3 premagala Maribor, Jeseničani pa so bili kar s 14:0 boljši od Celja.

Na prvenstveni lestvici tako sedaj vodi ekipa HKMK Bled, 5 točk zaostanka imata na drugem mestu ekipi Jesenic in Olimpije (s tem, da imajo Jeseničani odigrano eno tekmo več od tekmecev). Ostale ekipa pa, vsaj zaenkrat, še zaostajajo preveč, da bi se vmešale v boj za sam vrh lestvice.

Avtor: Amir Hatič

Prvenstvo se nadaljuje že v torek 16.januarja, ko čaka Zmaje nova težka tekma in sicer gostovanje na Jesenicah.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v prvenstvu Kadetov pa lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top