skip to Main Content
Kadeti imajo za sabo uspešen teden

Glede na to, da te dni marsikatera selekcija, zaradi zdravstvene situacije, svojih tekem ne more igrati, so naši kadeti zelo dejavni. Med tednom so se pomerili z ekipo iz Celja, danes v soboto 15. januarja pa še z ekipo Triglava.

Če smo na tekmi s Celjem upravičeno pričakovali dober rezultat, pa je bila seveda tekma s Triglavom nekaj povsem drugega. Triglav je namreč pred tekmo zasedal prvo mesto na prvenstveni lestvici.

Naši so se med tednom v Celje odpravili z malce pomlajeno ekipo. Priložnost so dobili nekateri igralci, ki sicer redno ne igrajo za selekcijo kadetov (u-17). A naši igralci so se dobro odrezali. Zmagali so z zanesljivim rezultatom 5:0. Veseli predvsem dejstvo, da so močno nastreljali nasprotnika, hkrati pa so poksrbeli, da zadetka niso prijeli.

Z bistveno močnejšo ekipo so se nato odpravili v Kranj. Tu pa se tekma ni pričela povsem po naših željah. Malce nezbranosti je botrovalo, da so gostje z dvema hitrima zadetkoma v 8. minuti povedli z 2:0. Trener Žiga Svete je vzel minuto odmora in to je naše umirilo. Sledila je igra, ki smo si jo želeli. Samo 20 sekund po minuti odmora je Ian Petronijevič Lepša po podaji Luke Baneka znižal rezultat na 2:1. Nekaj minut kasneje pa je po podaji Martina Črepinška ter Matica Perčiča zadel še Bruno Kuret. Tekma je postala zanimiva.

Domači igralci so vseeno zadržali nekaj naleta in čez nekaj minut so bili ti ponovno v vodstvu, a tik pred koncem tretjine je po podaji Nika Sečena in Matica Perčiča zadel že Tomaž Žun in ekipi sta se na prvi odmor odpravili z izidom 3:3.

V drugi tretjini so bili strelci malce manj razpoloženi. Igra je bila dokaj izenačena, vseeno pa so naši igralci uspeli priti v prednost. V 35. minuti so naši sicer zaigrali z igralcem manj, a Martin Črepinšek je v takšni igri izkoristil svoje spretnosti in zadel za prvo vodstvo naših. 4:3 je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

V zadnji tretjini so naši ponovno prevzeli pobudo. S tem so tekmo dokaj dobro kontrolirali. Izid 4:3 za naše je ostal nespremenjen vse do 56. minute. Tu pa so naši ponovno zaigrali z igralcem manj. A namesto izenačenja smo videli nov zadetek zmajev. Zadel je Matic Perčič. Videti je bilo, da je tekma do konca odločena, a ni bilo še čisto tako. Dobro minuto pred koncem so domači vzeli minuto odmora in v igri 6:5 so nato pritisnili na naša vrata. In 36 sekund pred koncem tekme so domači tudi zadeli. A vse to je zgolj pomenilo, da je bila končnica bolj zanimiva kot smo si želeli, vseeno pa je zmaga dokaj zanesljivo ostala v naših rokah. 5:4 je bil tudi končni rezulat.

S to zmago so se naši fantje prebili na vrh prvenstvene lestvice. Še vedno pa so ekipi na vrhu dokaj izenačene. Priložnost za novo pravo prvenstveno tekmo bo že naslednji vikend, ko naši gostujejo na Jesenicah.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme s Celjem si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme s Celjem si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme s Celjem si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme s Triglavom se lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme s Triglavom si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top