skip to Main Content
Kadeti doma zanesljivo premagali Beograjčene

Sobota je prinesla nov krog v tekmovanju kadetov.

Tokrat je Zmaje čakala domača tekma proti Crveni Zvezdi. Letošnje državno prvenstvo kadetov je sicer dokaj izenačeno, a vseeno ekipa Beograjčanov pravih iger še ni prikazala, tako da smo pričakovali malce lažje delo za ekipo trenerja Ildarja Rahmatullina.

In tako je tudi bilo. Igralci Olimpije so dokaj hitro vzpostavili terensko premoč, a prvih 5 minut igre je minilo bolj v igri na sredini igrišča. Pravih priložnosti ni bilo. Ti so pričele postopoma prihajati šele po 5. minui. Ena takšnih je prišla na vrsto v 8. minuti. Karlo Marinkovič si je priboril plošček na sredini igrišča in po levi strani prodrl v tretjino Beograjčanov. Po kratkem preigravanju je lepo podal do Nika Pratnekerja Hatiča, ta pa mu je podajo vrnil. Karlo je zadrsal in zadel za 1:0. Gostje so takoj lahko videli, da jim danes v Tivoliju ne bo lahko. Marsikdaj so zato bili prisiljeni Ljubljanske igralce zaustavljati tudi s prekrškom. Eden izmed njih je sledil že kmalu po uvodnem zadetku Zmajev, tako da so ti lahko takoj napadli v igri z igralcem več. Dolgo so držali pritisk v tretjini gostov. Ti so nato končno le prišli do ploščka, a le zakratko. Odvzel jim ga je Borna Kopač, ki je zadrsal nazaj proti vratom gostom in v 10. minuti je vodstvo Zmajev znašalo že 2:0.

Igra se je nadaljevala v podobnem ritmu. Konec 14. minute tako sledi nov prekršek gostov. Tokrat pa so domači igralci potrebovali le 20 sekund igre z igralcem več za nov zadetek. V 15. minuti je za 3:0 zadel Nik Pratneker Hatič, podala pa sta Karlo Marinkovič in Gašper Šubic.

Razmerja na ledu se v drugi tretjini niso spremenila. Zmaji so še naprej pritiskali in v 24.minuti je bil uspešen še “mladi” napad kadetov. Luka Škof in Anže Žeželj sta se borila ob ogradi na desni strani. Sledila je lepa podaja do Jana Petelinkarja v sredino, ki je z neubranljivim strelom povišal vodstvo na 4:0. Vsi ti zadetki so kar malce potrli goste, ki so še dodatno padli v igri. To so Zmaji v naslednjih minutah izkoristili in še dvakrat na hitro zadeli. Na 5:0 je v 25.minuti povišal Nik Pratneker Hatič (podala sta Karlo Marinkovič in Gašper Šubic), na 6:0 pa je v 26. minuti povišal Karlo Marinkovič (podaja Gašper Šubic).

Pritisk igralcev Olimpije se je nadaljeval tudi po 6-tem zadetku. V 29. minuti so tako imeli domači igralci ponovno igralca več na ledu. Tokrat pa se je tovrstna prednost vseeno izšla malce drugače. Zmaji so napadali in pritiskali na vrata za nov zadetek. A gostujočim igralcem je plošček uspelo prestreči in krenili so v protinapad. Niku Pratnekerju Hatiču ni preostalo nič drugega, kot da nasprotujočega napadalca zaustavi s prekšrkom. Sledil je kazenski strel, ki ga je gostujoč napadalec zanesljivo izvedel in gostje so znižali na 6:1.

Zadetek seveda ni pomenil, da se bo tekma končala drugače od pričakovanega, je pa zadetek kar malce umiril nalete Ljubljančanov. Od tu naprej smo v resnici gledali bistveno manj dinamično igro. Priložnosti je bilo vedno manj. Najprej se je tako dokaj mirno končala 2. tretjina, nato pa se je v istem ritmu končala še 3. tretjina, kjer se v resnici skorajda nič ni dogajalo. 6:1 je bil tako tudi končni rezultat tekme.

Na preostalih tekmah je KAC premagal Celje z 8:1, Bled je premagal Triglav s 7:3, Slavija pa je bila boljša od Mariborčanov s 5:0.

Na lestvici še naprej vodi nepremagan KAC. Sledi Bled na drugem mestu (6 zmag in 1 poraz proti KACu), na tretjem mestu pa so že naši Zmaji. Za Bledom za ostajajo 4 točke. A prvenstvo bo še dolgo, saj z naslednjim krogom moštva prihajajo šele do 1/3 odigranih tekem. Tekmovanje se za zmaje nadaljuje v soboto, ko v Tivoli prihaja Maribor.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko spremljate celotno dogajanje v kategoriji kadetov na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top