skip to Main Content
Kadeti doma niso uspeli zmagati

V torek 28. januarja je bila na sporedu zaostala tekma kadetov (u-17) z ekipo Maribor. Tekma je bila na sporedu v Tivoliju. V tekmi so bili zmaji postavljeni kot favorizirana ekipa. Glede na stanje na lestvici, je Olimpija višje uvrščena ekipa, pa tudi mesebojni dvoboji v letošnji sezoni so bili bolj v prid zmajem. A Olimpija je nastopila v dokaj okrnjeni sestavi, tako da so bila pričakovanja pred današnjo tekmo dokaj mešana.

V uvodnih minutah se je več igralo pred našim golom, a razen nekaj strelov ni bilo nič posebnega. A nato sledi naša izključitev in pritisk gostov je obrodil sadove. Še v prvi minuti kazni so gostje sprožili strel z modre črte. Ta je presenetil našega vratarja, ki je bil pokrit in gostje so v 6. minuti povedli z 1:0. Igra našim ni stekla in kmalu zatem so se znova znašli z igralcem manj na ledu. V tej izključitvi gostje sicer niso zadeli, so pa zadeli takoj po tem, ko sta bili ekipi v polnih postavah in v 9. minuti so vodili že z 2:0. Po tem zadetku se je igra malce umirila in pritisk gostov je splahnel. V takšni igri pa so zmaji izkoristili enega izmed protinapadov. V 16. minuti je bil natančen Anže Žeželj (podal je Tay Petronijevič Lepša) in izid je bil znižan na 2:1. To je bil tudi končni rezultat prvega dela igre.

V drugi tretjini se je igra hitro razživela. Gostje so storili prekršek in naši so zadrsali v igri z igralcem več. Nekaj časa so pritiskali, nato pa so izkoristili številčno prednost. Pred vrati sta lepo kombinirala Nik Sečen in Anže Žeželj, na koncu pa je zadel Jan Lan Matija. V 24. minuti je bil tako izid izenačen na 2:2. Tu so naši prevzeli pobudo in sledilo je nekaj minut naše prevlade. Nekajkrat smo imeli tudi igralca več na ledu. A zmaji svojih priložnosti niso izkoristili. Proti koncu tretjine se je igra ponovno umirila in rezultat 2:2 je ostale nespremenjen.

V zadnji tretjini so pobudo ponovno prevzeli gostje. Več se je igralo pred našimi vrati, a igra ni bila tekoča. Prekinitev je bilo veliko. Nekaj pobude pa je občasno pripadlo tudi našim igralcem. Še posebej takrat, ko smo imeli na ledu igralca več. Vendar so naši zmaji ravno takrat tudi prejeli zadetek. V 54. minuti so naši napadali z igralcem več. Kazen se je počasi že izstekala in naši napadalci so malce pozabili na obrambo. Gostje so ukradli plošček in zadrsali v protinapad po desni strani. Gostujoč napadalec je prišel pred našega vratarja in zadel za 3:2. Zadetek se je izkazal za odločujočega. Do konca smo sicer imeli še priložnost v igri z igralcem več na ledu, a pravih priložnosti za zadetek ni bilo več. Tekma se je končala z zmago gostov 3:2.

Do konca rednega dela prvenstva čakajo naše zmaje še 3 tekme. Trenutno se nahajajo na 5. mestu prvenstvene lestvice. Realno je pričakovati morebitni boj za 4. mesto (proti ekipi KAC) za kar pa bo seveda potrebno na naslednjih tekmah igrati bolje. Prav naslednja tekma pa bo vse prej kot lahka. V soboto se namreč zmaji odpravljajo k vodilni ekipi Slavije.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top