skip to Main Content
Kadeti doma niso dopustili presenečenja

V soboto 25. januarja se je nadaljevalo državno prvenstvo kadetov. V Tivoli je pripotovala ekipa iz Celja. Hiter pogled na lestvico bi nam nakazal, da naši zmaji v tekmi ne bi smeli imeti preveč problemov in da bo to le še en izmed tistih tekem, kjer je zmagovalec na nek način že v naprej znan. Vendar tokrat ni bilo čisto tako. Olimpija je v tekmo vstopala z dvema zaporednima porazoma, hkrati pa je kar nekaj članov sodelovalo v dvojnem programu mladincev v Beogradu.

Začetek tekme je bil sicer točno tak kot smo si ga želeli. Že v prvi minuti so naši zmaji povedli z 1:0. Podala sta Jošt Žibert in Jan Petelinkar, zadel pa je Martin Vahen. Tudi nadaljevanje prve tretjine je bilo podobno. Zmaji so imeli pobudo in gostujoči vratar je imel kar nekaj dela. Naši pa niso imeli le priložnosti, ampak so bili tudi učinkoviti. Do konca tretjine so zadeli še kar 3-krat in prvi del se je končal z vodsvom naših 4:1.

V drugi tretjini je bila tekma bistveno bolj izenačena. Še vedno so bili po večini naši v pobudi in tudi priložnosti je bilo več na naši strani. A glede rezultata so gostje vzpostavili ravnotežje. Ti so prvi zadetek dosegli v 32. minuti. A takoj po tem zadetku so zopet slavili naši igralci. Jošt Žibert je povišal vodstvo na 5:1. To je bil tudi končni rezultat 2. tretjine.

Podobna igra se je prenesla tudi v zadnjo tretjino. Gostje so ponovno zadeli v 43. minuti. Toda tokrat takojšnjega povratnega zadetka naših ni bilo in gosti so začutili, da mogoče tekma še ni čisto povsem odločena. V 53. minuti pa so gostje zadeli še enkrat in s 5:3 tudi naši igralci niso bili več popolnoma ravnodušni. Še posebej se je to čutilo čez nekaj minut, ko so morali naši igralci izdržati kazen. A tu novih zadetkov ni bilo in do preobrata ni prišlo. Tekma se je počasi umirila in na koncu so naši dokaj umirjeno in zasluženo tudi zmagali z rezultatom 5:3.

Na preostalih tekmah je VSV premagal Slavijo s 4:0, Zagreb je premagal KAC s 5:1, Maribor pa je bil boljši od Triglava z rezultatom 14:2. Zmaji ostajajo na 5. mestu. Naslednja tekma je na vrsti že v torek, ko v Tivoli prihaja Maribor.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top