skip to Main Content
Izjemna zmaga Olimpije v Brunicu

Nov dan, nova finalna tekma. Tokrat so jo s 7:2 prepričljivo dobili hokejisti Olimpije in izenačili finalno serijo na 1 in z izjemno igro povabili vse navijače in ljubitelje hokeja na domači finalni tekmi.

Pustertal je bila do danes edina ekipa, ki je Ljubljančanom v letošnji sezoni doslej ni uspelo premagati. Hokejisti SŽ Olimpije niso prav dolgo rabili, da bi se pobrali po porazu na prvi finalni tekmi. Hitro so se pobrali in v drugi tekmi pokazali povsem drugačen obraz. V prvi tretjini nismo videli zadetkov, a so zmaji danes že v uvodnem delu tekme pokazali več zbranosti in želje. To je spodbudilo tudi številne navijače Olimpije, ki so se odpeljali v Brunico in srčno bodrili hokejiste.

V drugi tretjini pa se jim je odprlo. Pokazali so izjemno učinkovitost in v pičli minuti in desetih sekundah dosegli tri zadetke. Najprej je zadel Luka Vidmar, ko so imeli zmaji igralca več na ledu, potem Žan Jezovšek in takoj zatem še Sašo Rajsar. Praktično vsi zadetki so končali v mreži vratarja Furlonga, ki je danes ubranil zgolj 60 % strelov. Do konca druge tretjine pa so se zadetki še kar vrstili: Sašo Rajsar, pa Žan Jezovšek in v zadnji minuti drugega dela še Žiga Pešut. Na koncu druge tretjine je bil rezultat 6:1, na strani domačih je častni gol dosegel D. Elliscasis, a domačim navijačem vseeno ni prinesel pretiranega veselja.

Pred zadnjo tretjino je Nik Simšič v kratkem pogovoru za prenos v živo povedal, da tudi v nadaljevanju igre ne mislijo popuščati. In res je: v zadnji tretjini je s hat trickom zadel sedmico Sašo Rajsar. 8 minut pred koncem je Oberrauch sicer premagal Žana Usa, a prepričljive zmage ni mogel več ogroziti.

Po tekmi je trener Jure Vnuk povedal, da so včerajšnji poraz hitro pustili za sabo. Namesto jutranjega treninga so si vzeli čas za druženje in šli z ekipo na kvaliteten sprehod. “Glede na rezultat mislim, da smo se kar uspešno pripravili.

Izjemno se je izkazal drugi napad, ki je poskrbel za kar 5 golov. “Razlika ni niti v metru, ampak v centimetru. Naredili so tisti korak več, streljali natančno. Danes se je vsem fantom odprlo, kar me zelo veseli. Za kakšne velike popravke igre ni več časa, posvetili se bomo rehabilitaciji in pripravi na naslednjo tekmo,” je povedal Jure Vnuk. “Že dlje časa smo študirali vratarja Furlonga, a nam ga včeraj ni uspelo premagati, danes pa so ga morali zamenjat. Sicer pa sem že na začetku sezone povedal, da je Brunico odlična ekipa. Igrajo konstantno, ne padejo, a mislim, da so danes dobili lepo porcijo in dokaz, da se jih da premagati. Pripravljeni smo dobro tudi za naslednje tekme in računamo, da nam ne bo zmanjkalo moči. Vsi si želimo, da bi prišlo čim več ljudi v Halo Tivoli. Potrebujemo navijače, to je finale in ne bomo popuščali.

Sašo Rajsar je dosegel tri zadetke in s tem hat-trick. “Prilagodili smo se na njihov stil igre, so bolj groba ekipa in smo rekli, da gremo tudi mi tako. To se nam je danes obrestovalo. Šli smo bolj na gol in spremenili pristop. Zdaj se bomo poskusili čim bolj spočiti do nedelje, ko nas čaka domača tekma. Mislim, da smo doma še večji favoriti. Upamo, da bo polna dvorana in da bodo tudi oni malo bolj pod pritiskom,” je povedal po tekmi.

Sledita dve domači tekmi in sicer:

v nedeljo, 14. 4., ob 17.30

v ponedeljek, 15. 4., ob 19.15

 

Podprimo zmaje na poti do vrha in vsi v Tivoli!

 

Video povzetke tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top