skip to Main Content
Izjemen večer v Tivoliju

Naši hokejisti so v soboto, 9. marca, zvečer odigrali zadnjo tekmo rednega dela Alpske hokejske lige. V domači Hali Tivoli smo bili priča dobri hokejski predstavi in odličnemu vzdušju. Preprosto: bil je lep hokejski večer!

Foto: Eva Brili Grebenar

Številni ljubitelji hokeja so na tekmi zaploskali tudi naši ženski članski ekipi. Naše punce so namreč že tretjič zapored in brez izgubljene tekme osvojile naslov državnih prvakinj. Med prvim odmorom so iz rok predsednika Hokejske zveze Slovenije g. Matjaža Rakovca in predsednika HK SŽ Olimpija g. Mihe Butare prejele pokal in medalje. Prvi plošček na tekmi pa je vrgla Eva Dukarič, kapetanka naših članic.

Proti tekmecu iz Celovca – drugi ekipi KAC – so prepričljivo s 5:1 slavili naši zmaji, ki so tako le še potrdili 2. mesto po rednem delu AHL in se neposredno uvrstili v končnico. Naslednji teden bodo tako namenili treningu in pripravam na končnico, ki se s tekmo v Tivoliju začne 18. marca ob 19.15. Nasprotnik bo znan v petek ali v soboto, odvisno od razpleta dodatnih kvalifikacij.

Naši fantje gredo v končnico sproščeni, a motivirani. Kot so povedali, si na začetku sezone niso mislili, da se bodo tako dobro ujeli, a svoj ritem so vztrajno stopnjevali in se zasidrali na zasluženem 2. mestu. ”To nam zelo veliko pomeni,” pravi Gal Koren. ”Ritem končnice bo naporen, a fizično smo dobro pripravljeni in nas to ne skrbi. Gledati moramo na svojo igro, igrati svoj hokej. Letos smo res dobra ekipa, držimo skupaj, igramo en za drugega vsako tekmo. Mislim, da je to pomemben del uspeha te ekipe,” dodaja. In s kom bi se fantje najraje pomerili v četrtfinalu? ”To niti ni pomembno, vsakega nasprotnika moraš premagati. To je končnica, tu gre vse na izpadanje, tu gre zares. Vsakega je treba premagat. Končnica je nekaj posebnega in tega se veselimo vsi hokejisti. To so tekme, ki si jih vsi želimo igrati.”

Zato vsi vabljeni na hokej – podprimo zmaje na poti do vrha!

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Razplet v končnici lahko spremljate na tej povezavi.

Paket vstopnic za končnico državnega prvenstva in AHL so na voljo na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top