skip to Main Content
Izjemen preobrat v Brunicu, serija se seli v Tivoli

Hokejisti Olimpije so po dveh nesrečnih porazih v Ljubljani, v Brunicu obrnili scenarij in ga spisali sebi v prid in v podaljšku zmagali s 3:2. Izid v zmagah v finalni seriji je zdaj 2:3, naslednjo tekmo pa bodo odigrali v domačem v Tivoliju.

Foto: Eva Brili Grebenar

Zeleno-bele je v Brunicu pričakala polna dvorana zvestih Pustertalovih navijačev, ki so imeli že vse pripravljeno za slavje. V prvi in drugi tretjini so zadevali domači, ki so imeli pred zadnjimi 20 minutami 2 gola prednosti. A v zadnjih 20 minutah so zmaji pritisnili, tvegali so vse. Napadli so na vso moč in v 52. minuti je vratarja Furlonga najprej premagal David Planko. Za popoln preobrat pa je pičlih 24 sekund pred sireno izenačil Kristjan Čepon in znova smo v finalni seriji spremljali podaljšek. Ta pa je bil zelo kratek, saj je bil že po 62 sekundah natančen David Planko.

Danes se je obrnilo v našo korist, v petek gremo po novo zmago in izenačenje na 3. Mogoče smo danes začeli malo slabše, dobili smo dva gola. Potem pa smo si rekli, da nimamo kaj izgubiti in smo šli na vse ali nič. Pred podaljškom smo nadaljevali z igro v tretji tretjini – agresivno, napadalno, streljat na gol in to je bil uspeh. V petek šteje samo zmaga,” je po tekmi povedal strelec odločilnega gola David Planko. “Vzdušje v dvorani je bilo zaradi domačih navijačev peklensko, a imeli smo tudi podporo naših navijačev, zaradi česar nam je bilo lažje.

Težko smo se pripravili na to tekmo, a hokej je hitra igra in hitro se vse spremeni. Zdaj smo mi v navalu. Danes je bila gotovo najboljša tekma v seriji. Zelo hiter hokej na zelo visokem nivoju, nismo popuščali. Verjeli smo do zadnjega trenutka, kar se nam je tudi obrestovalo. Nismo imeli kaj izgubiti, šli smo na glavo. Šli smo po gol in v napad, nismo se ozirali na nič. Obrestovala se je tudi vztrajna igra na štiri napade, zato smo imeli dovolj moči tudi na koncu,” je dodal trener Jure Vnuk.

Zmaji imajo v petek pred domačimi navijači v Tivoliju priložnost za izenačenje v seriji. Tekma bo ob 19.15. Vsi ljubitelji slovenskega hokeja vabljeni v Tivoli.

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top