skip to Main Content
Izgubljena priložnost Mladincev za nove točke v državnem prvenstvu

Torek 14.2 je prinesel zaostalo tekmo državnega prvenstva Mladincev. Igralci ekipe U-18 so se odpravili na Jesenice.

Rezultatsko gledano so v dosedanjem poteku rednega dela prvenstva sicer Ljubljančani boljši, a prvenstvo je v letošnji sezoni zelo izenačeno in nepredvidljivo, tako da je ekipo trenerja Ildarja Rahmatullina čakala težka tekma.

Začetek tekme je bil za Ljubljančane sicer več kot idealen. Že v 23. sekundi srečanja je Mark Stražišar po podaji Marcela Lavriše in Urh Iliča, zadel za vodstvo 1:0. Dobra igra Zmajev se je nadaljevala tudi tekom preostale prve tretjine, ko sta Žiga Keber (podaja Jure Rus in Luka Povirk) ter še enkrat Mark Stražišar (podaja Andraž Cjuha in Žan Vuk) poskrbela za vodstvo 3:0.

Zgodba o zamujeni priložnosti za nove točke se je pričela v drugi tretjini. Domači so postajali vedno bolj prodorni, Ljubljančani pa so postopoma prevzemali podrejen položaj na igrišču. Rezultatsko je bila sicer druga tretjina izenačena. Najprej so domačini znižali na 3:1, a je še pred koncem tretjine Jure Rus poskrbel za vodstvo 4:1.

Visoka prednost Zmajev, pa se je v zadnji tretjini izkazala kot nezadostna. Domačini so dokaj hitro (42.minuta) prišli do znižanja na 4:2. Nato je v 51.minuti sledil še en hladen tuš za Ljubljančane, ko so igralci Jesenic nov gol dosegli v igri z igralcem manj. Temu je sledil nov pritisk domačih, ki so ga Zmaji nekaj časa še uspeli zaustavljati. A le do 58.minute, ko so domači z dvema hitrima zadetkoma kar naenkrat prešli v vodstvo. Na koncu so Ljubljančani poizkusili še z igro brez vratarja, kar pa so domači igralci izkoristili za nov zadetek in končni rezultat 6:4.

Trener Ildar Rahmatullin in igralci so bili po koncu srečanja vsekakor razočarani nad razpletom. A verjamemo, da jim bo skupaj uspelo poiskati prave vzroke za slabšo igro in da bodo v nadaljevanju prvenstva zopet tisti pravi.

Do konca rednega dela prvenstva imajo igralci Olimpije na sporedu samo še eno tekmo. V nedeljo 19.2 se v Zalogu (čeprav so na tekmi uradno postavljeni kot domačini) pomerijo z ekipo HK Slavija Junior.

Te dni je bil tudi določen sistem tekmovanj v končnici (podrobneje si ga lahko ogledate na povezavi na dnu članka), ki je malce drugačen od prvotno načrtovanega, saj je med prvenstvom od tekmovanja odstopila ekipa HK MK Bled. V končnici tako sedaj še vedno igra 5 moštev, vključno z moštvom SKHL Crvene zvezde. Ekipa Crvene zvezde sicer ne more biti državni prvak in bo v primeru zmage Beograjčanov v končnici državni naslov pripadel poražencu v finalu.

Če pogledamo trenutni vrstni red, je vodilna še vedno ravno ekipa Crvene Zvezde. Na drugem mestu so Ljubljančani, ki pa Beograjčane žal ne morejo več prehiteti. Na tretjem mestu ostajajo igralci Slavije Junior, ki so v včerajšnji tekmi doma malce presenetljivo izgubili z ekipo Triglava 3:0. Kar pa je zgolj pokazatelj, da je letošnje prvenstvo dejansko zelo izenačeno in predvsem nepredvidljivo, tako da morebiti razpored ekip v rednem delu pred končnico niti ne bo merodajen pokazatelj dogajanj v končnici. Kakorkoli že, cilj Zmajev je vsekakor da v nedeljo na zadnji tekmi vnovčijo novo zmago, s katero bi se praktično že uvrstili neposredno v polfinale državnega prvenstva in vsaj v polfinalu obdržali prednost domačega terena.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici in trenutna razporeditev končnice je razvidna na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top