skip to Main Content
Izenačena igra kadetov z malo priložnostmi je na koncu prinesla uspeh gostom

Sobota je prinesla nov krog v državnem prvenstvu kadetov U-16.

V Ljubljano so prispeli Mariborčani. Pred tekmo Zmaji na prvenstveni lestvici niso bili v slabem položaju. V dosedanjem teku prvenstva so sicer doživeli dokaj prepričljiv poraz proti še ne poraženi ekipi KAC ter tesen poraz proti Bledu, ki se prav tako nahaja pri vrhu lestvice, na ostalih tekmah pa so bili zabeleženi pozitivni izkupički. Na drugi strani Mariborčani sicer do sedaj niso igrali slabo, a njihovi rezultati so bili vseeno malce slabši.

Zdelo se je, da se nam sicer obeta nova zanimiva tekma (marsikdaj so tekme s čvrstimi Mariborčani zanimive), ki pa bi vseeno morala prinesti Zmajem nove tri točke.

Žal ni bilo čisto tako…. Tekmo so igralci Olimpije sicer pričeli napadalno. A po prvi minuti napadov na gostujoča vrata so napadalno nastopili tudi gostje. Nekaj časa so branilci Olimpije napade še zadrževali, nato pa je v 4. minuti sledil protinapad gostov po levi strani. Gostujoči igralec je prišel sam pred vratarja in gostje so povedli z 1:0. Bil je šele začetek tekme in igra se je normalno nadaljevala naprej. Že takoj zatem so imeli manjšo priložnost tudi Ljubljančani. Prav tako po levi je prodrl Nik Pratneker Hatič, a strel je končal v naročju vratarja. Kazalo je, da bomo videli napadalno tekmo. A zadeve so se nato kar malce umirile. Videli smo igro z veliko drsanja, mnogimi “pol-priložnostmi” in zelo malo prekinitvami. Takšna igra je v resnici bolj ustrezala gostom, saj so ti vodili. Zmaji so sicer poizkušali igrati bolj učinkovito. A priložnost v 11. minuti, ko je Tay Petronijevič Lepša sam zadrsal proti gostujočem vratarju so bile redke. Tudi, ko so se igralci Olimpije proti koncu tretjine znašli v igri z igralcem več, dosti drugače ni bilo. Tretjina se je tako počasi iztekla in rezultat je ostal 1:0 za goste.

Tudi drugo tretjino so napadalneje pričeli igralci Olimpije. A tudi gostje niso stali križem rok. Ti so imeli ob koncu 21. minute tudi prvo pravo priložnost za gol. A ta poživitev tekme je kvečjemu ustrezala Olimpiji. V začetku 23. minute so si tako napadalci Olimpije priborili plošček ob ogradi na desni strani napadalne tretjine. Plošček je prišel do Martina Vahena. Martin je zadrsal proti sredini, izvedel nekaj preigravanj in z lepim in natančnim strelom zadel za 1:1.  (podajalca pri zadetku sta bila Žibert Jošt in Tay Petronijevič Lepša).

Zadetek je goste kar malce prebudil in takoj v nadaljevanju tekme so pričeli ogrožati Ljubljanska vrata, a njihove nalete je nato zaustavila prekinitev in izključitev na njihovi strani. Posebnih priložnosti si Zmaji v času igre z igralcem več niso poigrali, so pa vsaj na ta način zaustavili nalete gostov. Igra se nato počasi vrnila v podobne ritme, kot smo jo gledali že v prvi tretjini. Veliko drsanja, malo priložnosti, skoraj nič prekinitev. Šele v drugi polovici tretjine so Zmaji malce bolj resno ponovno ogrozili gostujoča vrata. V 32. minuti tako sledi lep prodor Ljubljanskih napadalcev. Nik Pratneker Hatič je v prodoru po desni strani lepo podal v sredino do Marka Severja, katerega strel iz bližine je le za las zgrešil Mariborska vrata. V 36. minuti je nato v napadu najprej Jošt Žibert lepo zaustavil nasprotnika ob ogradi, da je plošček prišel do Taya Petronijevič Lepše. Ta je za vrati nato lepo podal nazaj do Jošta, Jošta pa lepo v sredino do Martina Vahena. Ista trojka, ki je za izenačenje poskrbela že v začetku druge tretjine, tokrat na žalost ni bilo dovolj natančna in idealna priložnost je splavala po vodi. Napade Olimpije je nato v 38. minuti prekinila malce nepotrebna izključitev Mauro Zupaniča, a temu se nato v zadnjih sekundah tretjine ponudi idealna priložnost, ko zadrsa iz klopi za kaznovane in se znajde sam pred gostujočim vratarjem. Zadetka ni bilo in tretjine se končala z izidom 1:1.

Igralci Olimpije so tako v drugi tretjini prikazali bolj napadalno igro kot v prvi in kazalo je, da se bo igra v zadnji tretjini le še bolj razplamtela. A temu ni bilo tako. Že začetek tretjine je bil miren in tako je ostalo vse do konca tekme. Vmes smo sicer videli nekaj nevarnih strelov na obeh straneh, a vratarja sta bila pri teh redkih strelih vedno zanesliva.

S tem se je igra prevesila v podaljške. V podaljških, v igri 3-na-3, seveda neizbežno sledijo priložnosti in tako je bilo tudi tokrat. V prvih dveh minutah so prvi dve lepi priložnosti zapravili domači. Posebno aktiven je bil Nik Pratneker Hatič. Proti koncu prve tretjine je ukradel plošček, ki ga je gostujoči vratar želel podati svojemu napadalcu v protinapad. Sledil je lep strel, ki pa ga je vratar ubranil. Na koncu druge tretjine pa je sledil pobeg Nika po desni strani, a je bil tudi tu vratar na mestu. Enako zanesljivo na mestu je bil tudi naš vratar Jakob Zupančič, ki je ubranil nevarne strele, ki so sledili našim priložnostim.

Nato pa je bilo vsega konec v 64. minuti. Ljubljančani so bili v napadu, a so na modri črti izgubili plošček. Sledil je hiter proti napad gostov, kjer je bil gostujoči napadalec zanesljiv in gostje so se lahko veselili dveh točk.

Z osvojeno točko, so Ljubljančani na prvenstveni lestvici zdrsnili na 4. mesto. Prehiteli so jih Jeseničani, ki so v tem krogu zanesljivo premagali Celje z 8:3. V tretji preostali tekmi pa je Slavija s 4:0 slavila v Kranju.

Prvenstvo se nadaljuje že v torek. Zmaji doma gostijo Jeseničane, kar bo pravi mali derbi v tekočem delu prvenstva.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top