skip to Main Content
Ivo Jan novi trener HK Slovenske železnice Olimpija

Naslednje tri sezone bo HK SŽ Olimpijo kot glavni trener vodil Ivo Jan. Poleg vodenja članske ekipe bo vodil tudi celoten trenerski štab kluba.

Ivo Jan oz. Zeleni Ivo, kot ga kličejo ljubljanski navijači, je v svoji karieri večino časa igral za Olimpijo in z njo osvojil šest naslovov državnega prvaka. V bogati igralski karieri je igral v najboljših evropskih ligah (Finska, Švedska, Nemčija, Švica, Avstrija). Izjemen pečat je pustil tudi v slovenski hokejski reprezentanci, kjer uživa status enega najboljših slovenskih igralcev vseh časov. Slovenijo je zastopal na 11 svetovnih prvenstvih. Po končani igralski karieri je stopil v trenerske čevlje in nabiral izkušnje v Olimpiji, Graz99, Eispiraten Crimmitschau in Vipitenu. Bil je tudi selektor slovenske hokejske reprezentance. Zadnjih šest mesecev je deloval kot vodja mladinskega pogona HK SŽ Olimpije.

»Vesel sem, da smo se uspeli dogovoriti z Ivom, da prevzame vodenje članske ekipe in celotne stroke. S svojim znanjem, izkušnjami in programom bo izjemna dodana vrednost našem klubu. Verjamem, da bomo skupaj Olimpijo dvignili na še višji nivo. Naši cilji ostajajo ambiciozni. Delamo na dolgi rok in nas ne zanimajo kratkoročni »užitki«, ki bi lahko ogrozili razvoj naše zgodbe. Da smo na pravi poti, potrjujejo tudi rezultati, ki smo jih dosegli v preteklih sezonah«, je povedal predsednik kluba Miha Butara.

Letošnja hokejska sezona se je zaradi epidemije novega koronavirusa končala predčasno, zaradi česar HK SŽ Olimpija ni imela priložnosti ubraniti zgodovinskega uspeha, tako za ljubljanski kot za slovenski hokej, iz sezone prej. V eni sezoni je osvojila kar tri naslove: naši hokejisti so osvojili naslov mednarodne Alpske hokejske lige, postali državni prvaki in pokalni prvaki Slovenije. Verjamemo pa, da bi, v kolikor ne bi prišlo do prekinitve zaradi trenutnih razmer, uspeh ponovili tudi v tej sezoni.

Ivo Jan, glavni trener: »V veliko čast in izziv mi je prevzeti mesto glavnega trenerja in vodje stroke tako urejenega kluba, kot je HK SŽ Olimpija. Predsednik in direktor sta mi predstavila, me prepričala in navdušila z vizijo razvoja kluba. V novi sezoni želimo napredovati pri vseh selekcijah in s člansko ekipo obraniti vse osvojene naslove ter se uvrstiti na finalni turnir kontinentalnega pokala. Zdaj moramo zavihati rokave in začeti uresničevati zastavljene cilje.«

Jože Kovač, direktor HK SŽ Olimpija, ki v zadnjih dneh intenzivno sestavlja ekipo, pa dodaja: »S predsednikom sva iskala človeka, ki bo kompatibilen z našo začrtano vizijo razvoja ljubljanskega hokeja in bo primeren tako za glavnega trenerja članske ekipe kot za vodenje celotnega trenerskega kadra. Ivo Jan je legenda ljubljanskega kluba in slovenskega hokeja, poleg tega pa ima bogate igralske in trenerske izkušnje, s katerimi bo pomagal klubu preiti še na višji nivo. Stanje v klubu je urejeno, finančno stabilno, pridobili smo nekaj novih sponzorjev, organizacijsko se krepimo in se intenzivno pripravljamo na novo sezono kljub trenutnim izrednim razmeram. Naši cilji ostajajo izjemno visoki, kot se za prvake spodobi.«

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top