skip to Main Content
Ildar Rahmatullin je ponosen na fante

Ob zaključku sezone smo za nekaj besed prosili trenerja ekipe U19 Ildarja Rahmatullina, ki je kot prvi trener vodil naše mladince.

Sezona se je zaključila z nekoliko grenkega priokusa, saj so zadnje tri tekme fantje izgubili v podaljšku, s tem pa tudi izgubili naslov državnega prvaka.

A kot pravi Ildar Rahmatullin, je ponosen na fante, ki so dali res veliko od sebe. “Borili so se do konca, a na koncu smo imeli tudi malo športne smole. Nimamo kaj objokovati, gremo dalje in še bolj se bomo trudili!«

Med sezono je bila ekipa U19 tudi del sodelovanja med HK SŽ Olimpija in HK Slavija Jr., zato so nekateri fantje igrali tudi IHL. Večino skupnih treningov kot ekipa so tako fantje opravili šele proti koncu sezone. Ekipi so se takrat pridružili tudi mladi hokejisti, ki so do konca februarja igrali s člansko ekipo v ligi ICE – Luka Kolin, Luka Vodlan, Urban Podrekar, Tian Hebar.

Kot dobro stran sezono Rahmatullin ocenjuje tudi, da smo mladim omogočili izkušnje igranja v ligi ICE in v CHL. Ponosni smo tudi na naše fante, ki so v reprezentanci U18 zastopali barve Slovenije na domačem prvenstvu na Bledu.

In na kaj stavi trener mladincev Ildar Rahmatullin na svojih treningih? Kot pravi, gradi na individualni tehniki in taktiki, veliko pozornost namenja timskemu delu in povezanosti ekipe. Ker fantje prihajajo z različnim predznanjem, moramo to povezati in na tem graditi. Kot še dodaja, se menjajo generacije, zato izzivov zagotovo ne bo zmanjkalo. Veseli pa ga velika motivacija fantov in njihova zavezanost k uspehu.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top