skip to Main Content
Igralke Olimpije doma zanesljivo premagale Celjanke

Sobota 16.12 je prinesla nov dvoboj v Državnem prvenstvu Članic.

V Zalog (kjer igralke Olimpije igrajo svoje domače tekme) je prispela ekipa Celja. To je bila že druga tekma Članic v nekaj dneh. Pred dnevi so v Kranju premagale ekipo Triglav.

Avtor: FB profil Risinje

Tudi tokrat so igralke v zelenih dresih malce bolj zadržano vstopile v tekmo. Temu so verjetno pripomogle tudi izključitve, ki so si jih igralke Olimpije prislužile v uvodnem delu prve tretjine. Vseeno so prve zadele Ljubljančanke. V 17.minuti je po podaji Tine Zuljan zadela Pia Pren. A borbene Celjanke se niso dale in že minuto kasneje je bil izid poravnan. Da pa so igralke Olimpije na prvi odmor vseeno odšle z minimalno prednostjo, pa je v 19.minuti po podaji Pie Pren poskrbela Eva Dukarič. 2:1 je bil torej končni rezultat prve tretjine.

V nadaljevanju se je premoč Ljubljančank samo še povečala in z novimi tremi zadetki so igralke Olimpije na koncu druge tretjine vodile že s 5:1. Strelke v drugi tretjini so bile: Pia Pren (podaja Katja Biščak), Tina Zuljan (podaja Pia Pren) ter na koncu še enkrat Pia Pren (brez podaje).

Dokaj visoko vodstvo je očitno tekmo dokončno prelomilo in v zadnji tretjini so na svoj račun prišle napadalke iz Ljubljane. Zadele so še 7-krat in tekma se je končala z visoko zmago Olimpije 12:1. Strelke v zadnji tretjini so bile Eva Dukarič (podaja Pia Pren in Patricija Usnik), Nina Lončar (podaja Tina Zuljan in Pia Pren), Eva Dukarič (podaja Pia Pren in Nina Lončar), Tina Zuljan (podaja Maja Bizjak in Pia Pren), Maša Mole (podaja Špela Prebil in Nina Maver), Tina Zuljan (podaja Pia Pren in Eva Dukarič) ter na koncu še enkrat Maša Mole (tokrat podaja Nina Lončar in Špela Prebil).

Z novo zmago (4 zmage v 4 tekmah) Ljubljančanke seveda zanesljivo ostajajo v vodstvu prvenstvene lestvice. Tekmovanje se sicer nadaljuje 23.decembra s tekmo Celje – Triglav, a Ljubljančanke ponovno stopijo na led v soboto 6.januarja, ko v Zalogu sledi ponovitev dvoboja s Celjem.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu članic lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top