skip to Main Content
Igralci Slavije s pomočjo mladih Zmajev uspešni na gostovanju

Četrtek 28.9 je prinesel nov krog v EBYSL tekmovanju.

V letošnji sezoni Zmaji svojega predstavnika v tem tekmovanju nimajo, so pa po dogovoru z ekipo iz Zaloga, z nekaterimi igralci udeleženi v njihovi ekipi. Založani so tokrat odpotovali na gostovanje v Gradec in v ekipo so se jim tokrat pridružili:

  • Lovro Lapornik
  • Filip Kuhar
  • Patrik Tišlar
  • Tilen Spreizter

Avtor: Rok Dolenc

Ekipa iz Gradca v letošnji sezoni še ni osvojila točke, ekipa iz Zaloga pa jih je manj, kot smo upali, tako da je bila to idealna tekma za vrnitev v zgornji del lestvice. In res so bili Ljubljanski igralci v Gradcu boljši nasprotnik. Domačo ekipo so s streli na vrata nastreljali že v prvi tretjini (17:9 za goste). A prvi zadetek je padel šele v drugi tretjini. Po podaji Žana Kuzmana in Benota Čudna je prednost v igri z igralcem več izkoristil Filip Kuhar.

Avtor: Rok Dolenc

To je bil tudi edini zadetek v tej tretjini. Nov zadetek in končni izid pa smo nato videli v zadnji tretjini, ki je po igri in po strelih na vrata ponovno pripadla igralcem Slavije.V 43.minuti je po podaji Matevža Bana in Nejca Ilovarja za nov zadetek poskrbel Lovro Lapornik.

Na drugi strani pa Tilen Spreizter ni dopustil veliko prostora domačim napadalcem in tekma se je končala s končnim izidom 2:0.

S to zmago so se Založani povzpeli na 5.mesto svoje predtekmovalne skupine (spomnimo, da neposredno v končnico vodijo prva tri mesta predtekmovalnih skupin), a sezona bo še dolga. Nov težak preizkus igralce čaka že v četrtek 5.10, ko v Zalog prihaja ekipa Sapa Fehervar.

 

Stanje na lestvici in dogajanje v EBYSL tekmovanju lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top